En Güzel Pastayı Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

En Güzel Pastayı Yapmak İçin Yarıştılar

En Güzel Pastayı Yapmak İçin Yarıştılar

GAMEK tarafından düzenlenen "1. GAMEK Yaş Pasta Yarışması" ünlü aşçı Oktay Usta'nın katılımıyla başladı.

16.12.2012 10:49

M1 alış veriş merkezinde gerçekleşen ve 65 yarışmacının katıldığı yaş pasta yarışmasında ilk üçe girenlere altın, 6 kişiye ise mansiyon ödülü verilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 100 binin üzerinde kişiye GAMEK'te kurs verdiklerini ve meslek kazandırdıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Baklavası ile ünlü olan Gaziantep'te bugün de Oktay Usta'nın katılımıyla pasta yarışması düzenledik. Biz insanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu insanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantep'te yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinde güzel olur. Onun için jüri üyelerimizin işleri zor. Allah yardımcıları olsun. Buradaki tüm yarışmacılara başarılar diliyorum." diye konuştu.

GAMEK bünyesinde bir aşçılık okulunun bulunduğunu ve burada çok hünerli aşçıların yetiştiğini ifade eden Güzelbey, bu kursların yanında değişik meslek kursları ile vatandaşlara meslek öğrettiklerini kaydetti.

Samanyolu TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan 'Yeşil Elma'nın ünlü sunucusu Oktay Aymelek de, Gaziantep'te olmaktan mutlu olduğunu ve baklavanın yanında bir pasta yarışmasının ev kadınlarını cesaretlendirdiğini belirtti. Yarışma esnasında seyirciler arasında "parmak böreği sarma" yarışması da düzenleyen Oktay Usta, en çok börek saran kadına mutfak merdanesi hediye etti. Seyirciler arasında çekiliş de yapan Oktay Usta, şanslı izleyicilere çeşitli hediyeler vererek yarışmaya renk kattı.

GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ise, birincisini yaptıkları yaş pasta yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getireceklerini söyledi. Gaziantep'teki kadın ve erkek herkesin serbest dalda bu yarışmaya katıldığını vurgulayan Dündar, birinci olan yarışmaya tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olan yarışmacıya çeyrek altın verdiklerini belirtti.

Bu arada, yarışma öncesinde GAMEK öğrencileri tarafından yapılan "GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması" yazılı özel pastayı kesen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, tüm katılımcılara başarılar diledi.

Jüri üyeliklerini ünlü yemek ustası Oktay Aymelek'in yaptığı yarışmada, diğer jüriler ise Gaziantep Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Hüseyin Altınel, İlkay Gökpınarlı, Yazar, Özden Özsabuncuoğlu, Ferhat Şahin oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Güzel Pastayı Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement