Engelli Kardeşlerimize Organik Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Engelli Kardeşlerimize Organik Yardım Eli

Engelli Kardeşlerimize Organik Yardım Eli

Engelliler ve kendiniz için bir dikili ağacınız olsun!

07.01.2012 09:28

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 6 Ocak 2012 Cuma günü, Tarım Federasyonu, Dünya Yaşlılık Derneği, Ekmek-Der, Kamuda Çalışan Engelliler Derneği ve özel bir girişimci ile ortaklaşa hazırlanan 50.000 Yetişmiş Kiralık Ağaç Projesi ile doğa bilincini yerleştirmek ve ağaca olan sevgilerini arttırmak ve gelirin bir kısmı engelli vatandaşlarımıza gidecek olan adınıza ayrılan ağacınızdan her yıl organik elmanızın kargo ile kapınıza gelerek çocuklarınıza güvenle yedirebileceğiniz bir sosyal sorumluluk projesine taraflar arasında imzalanan protokolle destek verdi. Genel Başkanımız Parmaksız, "İLESAM sadece telif hakları-korsanla mücadele ve kültür-sanat faaliyetleriyle değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de bundan sonra adından toplumda sıkça söz ettirecek" dedi.

Günümüzde modern yaşamın gereği şehirlerin yüksek apartmanlarında sürdürülen yaşamın verdiği stresi atmak amacıyla hep kırsal yaşamın özlemini duyarız. Bu yaşam tarzını doğa bilincini çocuklarınıza yerleştirmek, sevdirmek ve ağaca olan sevgilerini arttırmak adına doğayla baş başa kalmak için o ortamı yaratmak için çaba sarf ederiz.

Zihinsel engelli arkadaşlarımıza doğal ortamda ağaçlara bakmayı, toprakla yaşamayı öğretip, onların da istihdama katılması en büyük amacımızdır. Çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesi için, kimyasal atıklarla kirlenmemiş, suyla büyütülen, kimyasal ilaç kullanmadan üretilen, gübre kullanmadan üretim yapılan tarımsal ürünleri tercih ederiz. Bu bizim en önemli arzumuzdur. Aslında bu arzu tüm insanlığın ortak arzusudur. Çocuklarımıza sağlıklı bir ortam oluşturmak,

Bu arzunuzu gerçekleştirebilmek adına özel bir girişimcinin bahçesinde yer alan organik üretim şartlarında yetişmiş elma ağaçlarından bir veya daha fazla elma ağacını 1 yıllığına kiralayabilirsiniz. Hatta istediğiniz dönemde gelip, size ait olan bu ağaçları görebilir, çapasını yapabilir, sulayabilir ve en sonunda da çocuklarınızla birlikte kendi ağacınızın meyvelerini toplayıp evinize götürüp, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Bu sayede çevrenizi ve çocuklarınızı, Organik gıda üretimine, ağaç yetiştirmeye, çevre duyarlılığına ve üreticiliğe de teşvik etmiş olacaksınız.

İLESAM, Tarım Federasyonu, Dünya Yaşlılık Derneği, Ekmek-Der, Kamuda Çalışan Engelliler Derneği ve özel bir girişimci ile ortaklaşa hazırlanan 50.000 Yetişmiş Kiralık Ağaç Projesi sayesinde doğa bilincini yerleştirmek ve ağaca olan sevgilerini arttırmak adına, istediğiniz zaman bahçemiz de doğayla baş başa kalmak şansını yakalayabileceğiniz gibi adınıza ayrılan ağacınızdan her yıl organik elmanız kargo ile kapınıza gelerek çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.

Ayrıca, kiralayacağınız ağaca vereceğiniz kira bedeli içinde de engelli kardeşlerimize yardım etmiş olacaksınız. Düşünün ki bu engelli siz de olabilirsiniz ya da bir yakınınız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Kardeşlerimize Organik Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement