Engelli Öğrenciler'den Yıl Sonu Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrenciler'den Yıl Sonu Etkinlikleri

Engelli Öğrenciler\'den Yıl Sonu Etkinlikleri

Engelli öğrenciler, yıl sonu etkinliklerinde, hünerlerini sergilediler.

02.06.2012 13:34

Siirt Türk Telekom İlköğretim ve iş okulunda okuyan Engelli öğrenciler, yıl sonu etkinliklerinde, hünerlerini sergilediler. İzleyicilere duygulu anlar da yaşatan engelli öğrenciler, yaptıkları gösteriler ile seyircilerden büyük bir takdir toplayıp, alkış aldılar.

Halk Eğitim Merkezinde yapılan etkinliğe; Vali Musa Çolak' ın eşi Gülsüm Çolak, Vali yardımcısı Mustafa Pala, İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu, Siirt Türk Telekom İlköğretim ve iş okul Müdürü Abdullah Acar, Öğretmenler, Engelli öğrenciler, Öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygıduruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, okul öğretmenlerinden, Sevim Fırat, "Engellilerin en büyük sorunu eğitimsizliktir.Bunu çözmek için, englli çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçirilmeleri, eğitimin her alanı ile buluşturup, ve her türlü eğitim olanaklarının geliştirilmesi gerekir. Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için de, çevre düzenlenmesi, otoparkların yapılması, kısacası hayatın her alanında kendilerine destek verilmesine vurgu yapan Fırat, "Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz yıl sonu etkinlerimizde; Yetenekleri oldukça yüksek, Öğrencilerimizin beceri ve yeteneklerini, çeşitli sosyal etkinlikler ile ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Bu sosyal etkinlikler ile, engelli öğrencilerimize; farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

Bu tür sosyal amaçlı etkinlikler ile engelli öğrencilerimizin, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması ve çocuklarımızın bilgi ve becerilerinin artmasına, katkıda bulunduğunu belirten Gülsüm Çolak,"geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.Siirt Türk Telekom İlköğretim ve iş Okulu, öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğitimdeki başarılarının yanı sıra, diğer yeteneklerini ortaya çıkartmak adına çok güzel çalışmalar yapılıyor. Göz dolduran bu güzel eserleri ortaya çıkaran öğrencilerimize ve onlara emek veren öğretmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Halk eğitim merkezi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen etkinlikte, Siirt Türk Telekom İköğretim ve iş okulunu tanıtan slayt gösterisi ile başlayan program, "Elle salla" oyunu, "Engelliyi korumalı" adlı şiir dinletilerinin ardından, "Keloğlan" gösterisi ve "Pamuk prenses ve Yedi cüceler" adlı oyunları sergileyen engelli öğrenciler büyük bir ilgi topladı.

Daha sonra engelli öğrencilerin sergilemiş olduğu "İstiklal Marşı" gösterisi salondaki izleyicilerden büyük takdir topladı. Geceye damgasını vuran en güzel gösteri oldu.

Program, daha sonra engelli öğrencilerin müzik dinletileri ve Çayda Çıra isimlil halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Siirt Türk Telekom İlköğretim ve iş okulu yetkilerince yapılan anons ile; 02 haziran 2012 Cumartesi günü saat: 10:00' da Güres Caddesinde Engelli Öğrenciler yararına Kermes düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Öğrenciler'den Yıl Sonu Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement