Engelliler Piknikte Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Engelliler Piknikte Doyasıya Eğlendi

Engelliler Piknikte Doyasıya Eğlendi

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10.'su yapılan "Sosyal Kaynaşma Şenliği" Bozağaç Yaylası piknik alanında düzenlendi.

16.07.2012 21:19  Güncelleme: 09:03

Bozağaç Yaylası'nda yapılan pikniğe Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Koçak, Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli ve yakınları katıldı.

Engelli vatandaşların doyasıya eğlendiği piknik şöleninde mumyalama, akülü sandalye kaşıkla yumurta taşıma oyunları ile petank turnuvası düzenledi. Hayatta karşılaştıkları olumsuzlukları bir günlüğüne olsa da unutan engelli vatandaşlar, oyun havaları eşliğinde stres atarak gün boyunca enerji depoladı. Bursa Kent Konseyi Semih Pala ve protokol, piknik alanında engellileri tek tek ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, engellilerin kent yaşamında daha aktif olabilmeleri için her türlü desteği vereceklerini söyledi. 'Altın Kapak Sandalyeye' ve Üç Yürek El Ele' projeleri kapsamında elde edilen gelirle alınan 40 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını anlatan Pala, "Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle engellilerin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Engelli kardeşlerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu anlamlı programın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, en önemli sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan şenliğe, her yıl olduğu gibi bu sene de ilginin çok olduğunu ifade etti.

Sönmez, engelli bireyleri, engelli yakınlarını ve gönüllü bireyleri bir araya getirerek sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bulunmalarına katkı sağladıklarını söyledi.

Sosyal Kaynaşma Şenliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Piknikte Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement