Engellilerin Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu

Engellilerin Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu

Adana İl Özel İdaresi tarafından 2. akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi.

07.08.2013 12:08

Yedipınar Engelliler Parkı'nda düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Coş, 15 bin engelli yakınına yaklaşık asgari ücret tutarında maaş ödendiğini ve böylece engelli kişilerin ailelerine yük olmadığını söyledi.

Engellilerinde aile bütçesine katkı sağladığı belirten Vali Coş, "Engelli vatandaşlarımızın ailelerine yük olması, maddi açıdan onlar için müşkülat teşkil etmesi ortadan kaldırılmıştır. Artık engelli vatandaşlarımızda aile bütçesine katkı sağlayan bireyleri arasında yerini almıştır" dedi.

Vali Coş, bütün ihtiyacı olan engellilere araçlar vermek ve bu suretle onların günlük hayatına olumlu katkı sağlamak için çalıştıklarını vurgulayarak "Başbakanımızın talimatlarıyla, hükümetimizin bütün birimlerine baktığımız zaman engelli vatandaşlarımızın engellerinin ortadan kalkması, günlük hayatta daha uyum içerisinde diğer insanlarla birlik beraberlik içerisinde olabilmeleri ve günlük hayata daha çok katılabilmeleri için ve onların ihtiyaç duyduğu her türlü hususların giderilmesi açısından çalışmalar yapılmıştır. Bunların içerisinde ilgili yasaların düzenlenmesinden tutun, sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulan bakım hizmetlerinin teminine kadar bütün imkânlarının sağlanması Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bu akülü sandalyeleri dağıtmak suretiyle onların daha mobil olmalarını hedefliyoruz. Bayram hediyesi araçların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Vali Coş, konuşmasının ardından İl Özel İdaresi bütçesinden 31 bin 500 TL'ye alınan 17 adet akülü tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Engellilerin Ramazan Bayramı öncesi almış oldukları akülü tekerlekli sandalye mutluluğu, iki bayram sevinci yaşamalarına neden oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engellilerin Akülü Tekerlekli Sandalye Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement