Engellilerin İsyanı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin İsyanı

Engellilerin İsyanı

BURSA (İHA) – Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Bursa'nın engelliler açısından erişilebilirliği masaya yatarıldı.

14.12.2013 11:23

BURSA (İHA) – Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Bursa'nın engelliler açısından erişilebilirliği masaya yatarıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen panelde, Bursa'nın erişilebilirliği tartışıldı. Ayhan Zenbilci'nin moderatörlüğünü yaptığı panelde Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Engelliler Meclis Başkanı İbrahim Sönmez, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Sönmez Pala tarafından açılış konuşması yapıldı. Konuşmacılar, Engelliler Meclisi'nin erişebilirlik ile ilgili tespitleri ve Bursa'da ulaşım hizmetlerinde engellilere yönelik yapılan çalışmalar, 5378 sayılı kanun, Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği, mimari tasarımlar, Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu gibi konularda sunum yaptı.

Bursa'da engelliler açısından ulaşımın büyük bir sıkıntı olduğunu dile getiren Moderatör Zenbilci, "İnsanların tatil için uzaya çıktığı bir dönemde engelli arkadaşlarım hala evlerinin pencerelerinden dünyaya bakmak zorunda kalıyor. Demek ki bir yerde bir eksiklik var. Bir yerde bir kopukluk var. Biz Bursa olarak bu kopukluğun nerede olduğunu hep beraber tespit edeceğiz. Gelecek yıllarda ben bu kürsüye tekrar çıktığımda iğnelemeyeceğim, teşekkür edeceğim" diye konuştu.

"Öncelikle insan olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" diyen engelli bir vatandaş, "Beni görenler insanlar, bu sarhoş, sakat değil diyor. Konuşmam böyle olduğu için insanlar bana böyle bakıyor. Ulaşımı kullanamıyorum. Geçen gün burada yine bir toplantı vardı. Ben kendi imkanlarımla gelmeye çalıştım, diğer arkadaşlarım asansör bozuk olduğu için gelemediler" diye dert yandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engellilerin İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement