Eş Başkanlık Sistemini Anlattılar - Son Dakika
Güncel

Eş Başkanlık Sistemini Anlattılar

Eş Başkanlık Sistemini Anlattılar

Diyarbakır'da seçim çalışmaları kapsamında BDP Sur Belediye Başkan adayları, seçmenlerine Eşbaşkanlık sistemini anlattı.

21.01.2014 17:13

BDP Sur İlçe Örgütü ve BDP Sur Belediyesi eş başkan adayları seçim çalışmalarına Sur İlçesi'ne bağlı bulunan köyleri ziyaret ederek başladı. Başkan adayları, köylülere 'Eş Başkanlık' sistemini anlattılar.

Ziyaretlere, BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül, Sur İlçe yönetimi, BDP Sur Belediyesi Eş Başkan Adayları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut, BDP ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Sur Belediyesi eş başkan adayları ve beraberindekiler Derviş Hasan Köyü, Ali Bardak Köyü, Karaca Ören Köyü ve Mermer Köyünü ziyaret ederek halkla görüştü.

"YEREL SEÇİMLERDE BİR DURUŞ SERGİLEMEK ZORUNDAYIZ"

Eş Başkanlar, gezdikleri köylerde vatandaşlara 'Eş Başkanlık' sistemini anlatıp, 2014 yerel seçiminin önemine değinerek köylerde kısa konuşmalar yaptılar. Eş Başkan Adayı Seyit Narin; "Seçim öncesi sizlerle tanışmak, sizleri dinlemek ve taleplerinizi öğrenmek istedik. Hizmetten sorun yaşamayacaksınız. Talepleriniz ve istekleriniz imkânsız değildir. Ama biz Kürtler bu önümüzdeki yerel seçimlerde bir duruş sergilemek zorundayız." diye konuştu.

BDP Eş Başkan adayı Fatma Şık Barut ise köylerdeki kadınları evlerinde ziyaret etti. Kadınları tek tek dinleyerek taleplerini sordu. Kadınlarla bu yeni dönemde birlikte çok önemli işler yapabileceklerini ancak bunları yapabilmek için kadınların desteğini görmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eş Başkanlık Sistemini Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement