Eşini Öldürtmeye Azmettirmekten Ömür Boyu Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldürtmeye Azmettirmekten Ömür Boyu Hapsi İstendi

Eşini Öldürtmeye Azmettirmekten Ömür Boyu Hapsi İstendi

Antalya'da 4 yıl önce, ayrı yaşadığı eşi Hüseyin Günaydın'ı kız kardeşinin eşine öldürttüğü suçlamasıyla tutuklanan kadın hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

17.03.2015 18:17  Güncelleme: 11:13

Antalya'da 4 yıl önce, ayrı yaşadığı eşi Hüseyin Günaydın'ı kız kardeşinin eşine öldürttüğü suçlamasıyla tutuklanan Ayşe Dudu Günaydın hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Çağsan Yalıtım Cam Sanayi'nin sahibi işadamı 56 yaşındaki Hüseyin Günaydın, 11 Mayıs 2011'de pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü. Günaydın'ın bacanağı 28 yaşındaki Veli İlkan Taşkın ile arkadaşı 27 yaşındaki Gürcan Yeşilkaya cinayetten suçlu bulunarak, Mayıs 2013'te ömür boyu hapse mahkum edildi.

Gürcan Yeşilkaya cezaevi savcısına yaptığı ihbarda, 500 bin lira karşılığında cinayete azmettiren kişinin, Hüseyin Günaydın'ın ölümünden 4 ay önce ayrı yaşamaya başladığı eşi 46 yaşındaki Ayşe Dudu Günaydın olduğunu iddia etti. Savcılığın dinlemeye aldırdığı 3 çocuk annesi Günaydın ile ona yardımcı olduğu öne sürülen Erkan Baysal da yakalanarak tutuklandı.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10'uncu duruşmasında savcı Sezer Binay, sanıklardan Ayşe Dudu Günay'ın ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Ayşe Dudu Günaydın'a yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan diğer sanık Erkan Baysal hakkında da 15 yıla kadar hapis talep eden saavcı, sanıkların tutukluluk halinin de devamını istedi.

Savunmasında suçsuz olduğunu iddia eden Günaydın, "Kimseyi eşimi öldürmesi için azmettirmedim. Sürekli suçlanmaktan yoruldum. Ruh sağlığım bozuldu. Çocuklarım mağdur durumda. Cezaevindeyken tehditlere maruz kaldım. Buna karşılık gerçekleri söylemekten vazgeçmeyeceğimi ifade etmeme rağgmen halen haksız yere suçlanmaktayım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Diğer sanık Erkan Baysal da avukatı olmadığı için savunmasını bir sonraki duruşmada yapacağını söyledi.

Ayşe Dudu Günaydın'ın avukatı Özkan Akpınar ise müvekkilini cinayeti azmettirmekle suçlayan Veli İlkan Taşkın'ın, her defasında farklı bir iddia ve beyanda bulunduğunu ileri sürdü. Günaydın'ın diğer avukatı Emre Aydemir ise Veli İlkan Taşkın ile müvekkilinin yaptığı telefon görüşmelerini, iddia makamının cinayeti azmettirme olarak yorumladığını ileri sürdü.

Avukat Aydemir, "Müvekkilimi azmettirmekle suçlayan Veli İlkan Taşkın, Ayşe Dudu Günaydın'ın kız kardeşiyle evlidir. Yani müvekkilimin eniştesidir. Müvekkilimle kız kardeşinin görüşmesine annesi izin vermemektedir. Bu nedenle müvekkilim kız kardeşiyle görüşebilmek için eniştesi Veli'nin telefonunu aramıştır" iddiasında bulundu.

Aydemir, Veli İlkan Taşkın'ın cinayetle ilgili gönderdiği ihbar mektuplarını kastederek, "Gerek mektup içerikleri, gerekse çelişkili beyanlar birlikte değerlendirildiğinde müvekkilimin doğrudan ya da azmettirmek suretiyle cinayete karışmadığı sabittir. Yargıtay Ceza Kurulu kararında belirtildiği üzere sadece telefon görüşmesi yapılması azmettirme eylemi olarak değerlendirilemez. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 15 Nisan'a erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldürtmeye Azmettirmekten Ömür Boyu Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement