Esenyurt'ta Eşini Öldürülen Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'ta Eşini Öldürülen Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Esenyurt\'ta Eşini Öldürülen Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet

Esenyurt'ta boşanmak istediği eşini aracında silahla öldüren Abbas Şahin, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

02.07.2014 13:33  Güncelleme: 10:21

Esenyurt'ta boşanmak istediği eşini aracında silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Abbas Şahin, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Abbas Şahin, ölen Pınar Şahin'in annesi ve kız kardeşleri ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Şahin, duruşma salonunun kalabalık olması nedeniyle savunma yapmayacağını söyledi.

Şahin'in avukatı Ali Galip Ulupınar da olayda kastın oluşmadığını, bu sebeple suçun manevi unsurlarının da oluşmadığını savunarak, "Haksız tahrik hükümleri uygulanmalıdır. Tüm dosya kapsamı göz önüne alınarak kararla birlikte tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Son sözü sorulan sanık Şahin, "Avukatlarımın söylediklerine katılıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Abbas Şahin'in, eşi Pınar Şahin'i "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, sanığın suçu işledikten sonra yargılama sürecinde pişmanlık göstermediğinden takdiren cezasında herhangi bir indirime yer olmadığına hükmetti.

Sanık Şahin'in, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıl hapisle cezalandırılması kararlaştırıldı.

Pınar Şahin'in annesi Ayşe İkiz, duruşmadan sonra kararla ilgili yaptığı açıklamada, "İnşallah cezaevinden çıkamaz. 10 yıldır kızıma da bize de çektirmişti. Adalet yerini buldu. Şükürler olsun" dedi.

İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 13 Mayıs 2013'te sanık Abbas Şahin'in boşanmak isteyen eşi Pınar Şahin'i, arabasında konuştukları sırada silahla vurduğu anlatıldı.

Sanığın eşini vurduktan sonra hastaneye değil, Pınar Şahin'in annesi Ayşe İkiz'in yanına götürdüğü aktarılan iddianamede, daha sonra Şahin'in hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

İddianamede, Abbas Şahin'in "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt'ta Eşini Öldürülen Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement