Eski Disk Genel Başkanı Ekici'nin Sendikaya Üyelik Davası - Son Dakika
Güncel

Eski Disk Genel Başkanı Ekici'nin Sendikaya Üyelik Davası

Eski Disk Genel Başkanı Ekici\'nin Sendikaya Üyelik Davası

Ekici'nin, Genel İş Sendikasına üyeliğinin reddine ilişkin kararın iptali için açtığı davanın görülmesine başlandı.

15.04.2014 16:12

Eski DİSK Genel Başkanı Erol Ekici'nin, Genel-İş Sendikasına üyeliğinin reddine ilişkin kararın iptali için açtığı davanın görülmesine başlandı.

Ankara 15. İş Mahkemesindeki duruşmaya Ekici ve avukatı ile Genel-İş Sendikası avukatı katıldı.

Duruşma, Ekici'nin üyelik haklarının devamının sağlanması ve sendikanın genel kurulunun iptali için daha önce açılan davaların Yargıtaydaki temyiz sonucunun beklenmesi için ertelendi.

Ekici'nin avukatı Ayşegül Sırmagül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dönem Genel-İş Sendikası Genel Başkanlığı da yapan müvekkilinin sendika üyeliğinin emekli olmasından sonra sonlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Ancak müvekkilim, aynı iş kolunda yeniden çalışmaya başlayınca, sendikaya tekrar üye olmak üzere başvuruda bulundu. Sendika yönetim kurulu ise emekli olduktan sonra sendika aleyhinde ve sendika ana tüzüğüne aykırı açıklama ve davranışlarda bulunduğu iddiasıyla müvekkilimin üyelik talebini reddetti. Davayla, bu ret kararının iptal edilerek, müvekkilimin yeniden sendikaya üye olmasını talep ediyoruz."

Öte yandan Devrimci İşçi Hareketi üyesi bir grup, duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaparak, Ekici'ye destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Disk Genel Başkanı Ekici'nin Sendikaya Üyelik Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement