Eskişehir'de 10'uncu Yıl Marşı Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 10'uncu Yıl Marşı Eylemi

Eskişehir\'de 10\'uncu Yıl Marşı Eylemi

Eskişehir'in düşman işgalinden kurutuluşunun 91.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Vali Güngör Azim Tuna'nın 10'uncu Yıl Marşı'nı kasten söyletmediğini iddia eden bir grup eylem yaptı.

04.09.2013 14:27

Eskişehir'in düşman işgalinden kurutuluşunun 91. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Vali Güngör Azim Tuna'nın 10'uncu Yıl Marşı'nı kasten söyletmediğini iddia eden bir grup eylem yaptı.

Eskişehir Valiliği önünde toplanan siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinden oluşan kalabalık, ilk olarak saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, 2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü töreninde programda duyurulmasına karşın 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmamasını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Bu durumu şiddetle kınadıklarını aktaran Kerman, "Bizler, Eskişehir halkı olarak Vilayet Meydanı'nda Büyük Önder Atatürk'ün huzurunda gerçekleştirilen bir törende yapılan bu saygısızlığa karşı tepkimizi göstermek için buradayız. Buradan sesleniyoruz. Toplumun her kesiminde büyük üzüntüye neden olan, kamuoyu vicdanını derinden yaralayan engelleme nedeniyle Eskişehir Valisi Azim Tuna'nın çağdaş Eskişehir halkından özür dilemesini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki hiçbir güç, Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'imizin başarı örneklerini anlatan ve yüreğimizdeki Atatürk sevgisini simgeleyen 10'uncu Yıl Marşı'nı yok saymaya çalışamaz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kalabalık hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyerek olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, grubun protesto gösterisine başlayacağı sırada Vali Güngör Azim Tuna makam otosuyla valilikten ayrılırken, çevik kuvvet polisleri alanda geniş güvenlik önlemi aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 10'uncu Yıl Marşı Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement