Eskişehir'de Atatürk Anıtı Önünde Uğur Mumcu'yu Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Atatürk Anıtı Önünde Uğur Mumcu'yu Anma Töreni

Eskişehir\'de Atatürk Anıtı Önünde Uğur Mumcu\'yu Anma Töreni

Eskişehir'de Atatürk Anıtı önünde Uğur Mumcu'yu anma töreni Ankara'da evinin önünde otomobiline konan bombanın patlaması sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yılında Eskişehir'de düzenlenen törenle anıldı.

24.01.2016 18:55

Eskişehir'de Atatürk Anıtı önünde Uğur Mumcu'yu anma töreni

Ankara'da evinin önünde otomobiline konan bombanın patlaması sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yılında Eskişehir'de düzenlenen törenle anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Uğur Mumcu'yu anma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Törende ilk olarak üzerinde Uğur Mumcu'nun fotoğrafı ve 'Unutmadık, Unutturmayacağız' yazısının bulunduğu çelenk Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Toplananlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra topluca İstiklal Marşı'nı okudu. ADD Şube Başkanı Azmi Kerman 23 yıl önce yaşamını yitiren Uğur Mumcu ile 15 yıl önce yaşamını yitiren Ali Gaffar Okkan'ı özlemle andıklarını söyledi. Kerman şöyle devam etti:

"Yaşamlarının en güzel dönemlerinde kahpece pusuya düşürülen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın karanlık güçler tarafından katledilmesini nefretle kınıyoruz. Uğur Mumcu, Atatürk devrimlerini, laik cumhuriyetimizi benliğinin tüm derinliklerine kadar sindirmişti. Dini, çıkar için kullananları en iyi bilenlerdendi. Uğur Mumcu laikti. Türkiye Cumhuriyetini bölüp parçalamak ve Ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenlerle yılmadan savaştı. Bu nedenle laik cumhuriyetimizin varlığını onun bedeninde kundaklamak istediler. Uğur Mumcu demokrasi ve insan hakları savunucusu idi. Cumhuriyetten ve demokrasiden yana savaşını her koşulda sürdürdü. Yaşadığımız günlerde ülkemizde yaşanan gelişmeler, Uğur Mumcu"nun tespitlerinin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Adalet ve demokrasi haftasında, tüm demokrasi şehitlerimize söz veriyoruz. Yaktıkları meşaleyi sonsuza dek taşıyacağız."

Konuşmaların ardından kalabalık Atatürk Anıtı önünde toplu halde fotoğraf çektirdikten sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Atatürk Anıtı Önünde Uğur Mumcu'yu Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement