Eskişehir Kara Akbabalar Doğaya Salındı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Kara Akbabalar Doğaya Salındı

Eskişehir Kara Akbabalar Doğaya Salındı

Kara akbabalar doğaya salındıEskişehir'de yavruyken biri yuvasından düşmüş biri de hasta halde bulunmuş kara akbabalar 11 aylık bakımdan sonra doğaya salındı.

27.07.2016 18:23

Kara akbabalar doğaya salındı

Eskişehir'de yavruyken biri yuvasından düşmüş biri de hasta halde bulunmuş kara akbabalar 11 aylık bakımdan sonra doğaya salındı.

Merkeze bağlı Kalabak Köyü yakınlarında geçen yıl yavru halde bulunan 2 kara akbaba götürüldükleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde tedaviye alındı. Veterinerler tarafından bakım altında tutulan kara akbabalara ayrıca uçuş eğitimi de verildi. Uçmaya hazır hale gelen 2 kara akbaba, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından bugün, 11 ay önce bulundukları Kalabak Köyü yakınlarındaki Çatalçam mevkiine götürülerek burada doğaya salındı. Orman mühendisi Özge Yaman, kara akbabaların koruma altında olan kuşlardan olduğunu belirtti.

Kara akbabaların doğal yaşam alanlarına bırakılmasına katılan Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Elif Yamaç da, kara akbaba türünün tehdit altında olması ve korunması gereken bir tür olduğunu ifade ederek, kara akbabalara taktıkları cip sayesinde takiplerini yapacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Kara Akbabalar Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement