Estetik Uzmanı Tuğba Arslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Estetik Uzmanı Tuğba Arslan Açıklaması

Estetik Uzmanı Tuğba Arslan Açıklaması

yaşlanan derinin sarktığı ve üzerinde çizgiler, kırışıklık ve olukların geliştiği vurgulandı.

05.02.2012 12:47

Derinin insan vücudunda hassas bölge olduğu,

yaşlanan derinin sarktığı ve üzerinde çizgiler, kırışıklık ve olukların geliştiği vurgulandı.

Universal Malatya Hastanesi Estetik ve Güzellik Merkezi Koordinatörü Dr.Tuğba Arslan, yüz çizgi ve kırışıklıklarının nasıl oluştuğu hakkında yaptığı açıklamada,

"Kırışıklıkların temel nedeni, genetik yapımızın belirlediği genetik yaşlanmadır. Bu ailesel faktörlerle yakından ilişkilidir" dedi.

Genetik faktörlerin dışında birçok etkenin kırışıklıklara neden olabileceğini anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Genetik faktörlerin dışında yüzdeki kırışıklık ve çizgiler aşağıdaki faktörlerden dolayı oluşur:

Güneş hasarı, stres, kas hareketi (mimiklerin aşırı kullanımı), yer çekimi, travmalar, cerrahi, sivilce, yara izi bırakmaya eğilimli cilt hastalıkları (Discoid Lupus Eritematosus), sigara içme, insanlar gülerken veya kaş çatarken, her iki yüz yanı da aynı çalışmadığından ve devamlı sağ veya sol yana

yatma alışkanlığı olduğundan yüzdeki çizgilerde çoğu zaman asimetriktir."

Dr. Tuğba Arslan kaç tip kırışıklık olduğunu şöyle dile getirdi: "İnce çizgiler. İnce çizgiler derinin orta tabakası olan dermisin düzensiz kalınlaşması ve epidermisin su tutma kapasitesinin azalması sonucu oluşur. Başlıca güneş hasarından ve sigara içilmesi gibi çevresel toksinler yoluyla olur."

Dr. Arslan, derin kırışıklıklar konusunda da şunları söyledi: "Derin kırışıklıklar dinamik ve statik olmak üzere iki çeşittirler. Dinamik çizgiler yüz kaslarının çalışması ile ortaya çıkar. Statik çizgiler ise kas hareketi ile değişmezler. Hatta dinamik çizgiler statik hale gelebilirler. Kaz ayağı çizgileri gözün etrafında gülme ile veya göz kaslarının çalışması ile ortaya çıkan çizgilerdir.

Alındaki kaygı çizgileri kaşları kaldırırken kasılan alın kasının kasılması sonucu oluşurlar.

Kaşların

arasındaki kaş çatma çizgileri ise sinirlenildiği zaman kasılan corrugator supercilii ve procerus kasları vasıtasıyla oluşur."

Dr. Arslan, cilt sarkmasının oluşma nedenlerini de şöyle sıraladı:

"Cildin sarkması birçok faktörle oluşur: Derinin altındaki yağ dokusunda hücre sayısının azalması, derinin orta tabakası olan dermisteki kollajen ve elastin liflerin sayısının azalması gerginlik ve elastikliği azaltır. Yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur. Bunun sonucu olarak kaşlar düşer. (alının sarkması sonucu kaşlar göz kapaklarının üzerine doğru düşer), üst gözpağı düşüklüğü (üst göz kapağı göz bebeğini

kapatacak kadar düşebilir), alt göz kapağı düşüklüğü, alt göz kapağının sarkması kapak altındaki mukozanın görünmesine neden olur."

Gözlerde boş bakış olacağını da anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Burnun kenarındaki belirgin oluk nedeniyle yorgun bakış vardır.Gıdık oluşması (çene çizgisinin ortadan kalkması), boyun çizgileri, uzamış kulaklar, burun ucunun düşmesi, üst dudağın incelmesi."

Dr. Tuğba Arslan, kırışıklık tedavisinin

nasıl yapıldığını da şöyle açıkladı: "Sıklıkla iyi sonuçlar için bir çok işlemin kombinasyonuna ihtiyaç vardır. Güneşten koruyucu kremler en önemli olarak güneş gören yerler güneşten koruyucu kremler kullanarak korunmalı ve sigara içilmemeli, sigara içilen yerlerde bulunulmamalı ve diğer hava kirliliğine neden olan ajanlardan uzak durulmalıdır.

Nemlendiriciler Yaşlanan deri düzenli olarak nemlendirici uygulandığında daha iyi gözükür. Nemlendiriciler derinin su tutma kapasitesini arttırırlar. Kullanımı kolay, yanma batma ve sivilce yapmayan bir nemlendirici seçilmelidir. Yüzünüzü ılık su ve sabun içermeyen bir cilt temizleyicisi ile günde iki kez yıkayın.

Kısa süre ile bile dışarıda kalsanız uv filtresi bulunan güneş koruyucuları kullanınız."

Birçok yüz kreminin anti-aging ajanlar içerdiğini anlatan Arslan, şunları söyledi: "Bu ajanlar antioksidanlar ve soyucu ajanlardır: Topical retinoidler, Vitamin C,Alfa hidroksi asiy-tler, polypeptidler birçok bitki ekstreleri topikal retinoidler dışında bir çok antiaging ajanın etkinliği ispatlanmamıştır.

Orta derinlikte kimyasal peeling çeşitli nedenlerle hasara uğramış olan cildin üst tabakasının soyularak yüzeyel kırışıklıkları azaltmak, deriye daha canlı bir görünüm sağlamak mümkündür. Meyve

asitlerinden olan glikolik asit, Avitamini olan retinoik asit veya trikloroasetik asit kullanılabilir. Kimyasal peeling işlemi ağrısızdır ve anestezi gerektirmez. İki veya dört hafta aralarla yapılan, 4-6 seanslık tedavi ile iyi sonuçlar alınır."

Botox tedavisinin mimiklerin aşırı kullanımı sonucu gelişen kırışıklıkların tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken

Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kırışıklıklar, yüzün özellikle üst bölgesinde (kaşlar arasında, göz çevresi ve alında) bulunur. Bu bölgelerde derinin altına yapılan botox enjeksiyonu, kullanılmasını istemediğimiz mimik kaslarını felç ederek kaz ayağı, kaş çatma ve alın çizgilerini tedavi eder. Ayrıca, kaş şeklini düzeltmekte ve dudak etrafı gibi bir çok alanlardaki kırışıklıkların

tedavisinde kullanılabilir. Tedaviden bir kaç gün sonra kırışıklıklar azalarak kaybolur. İlacın etkisi ortalama dört altı ay sürer. 3- 4 seans sonrasında bu süre bir yıla kadar uzayabilir. Kozmetik cerrahi yüz dokusunun yeniden şekillendirilmesi (ritidektomi=kırışıklık çıkarılması) ve sarkan dokuların kaldırılması şeklinde yapılır.

Yüz germe işleminde fazla deri kesilip alınır ve yüzün 2/3 alt kısmındaki (çene ve boyun) kaslar gerginleştirilir. Alın ve kaş arkı statik çizgiler azaltılarak ve sarkık kaşlar yukarı kaldırılarak düzeltilir. Rinoplasti ile burun ucu kaldırılır, şekillendirilir. Alt ve üst blepharoplasty (göz kapağı plastik operasyonu) ile sarkan deri ve aşırı yağ dokusu çıkartılır. Boyundaki dikey bantlar ve sarkan deri ameliyatla düzeltilir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Estetik Uzmanı Tuğba Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement