ESU'nun Dünya Kongresi Bu Yıl İstanbul'da! - Son Dakika
Güncel

ESU'nun Dünya Kongresi Bu Yıl İstanbul'da!

ESU\'nun Dünya Kongresi Bu Yıl İstanbul\'da!

ESU "İngilizce aracılığıyla küresel bir anlayış geliştirme" üzerine odaklanan bu yılki dünya kongresini 20 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirecek.

28.08.2012 11:16

Dünya genelinde değişim programları, burslar, münazara ve toplum önünde konuşma yarışmaları, konferanslar, seminerler, ulusal ve uluslararası programlarla üyelerinin iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ESU (İngilizce Konuşanlar Derneği), bu yıl gerçekleşecek Dünya Kongresi'ni ilk defa anadili İngilizce olmayan bir ülkeye, Türkiye'ye taşıyor.

Ziyaretçiler teknolojinin İngilizce öğrenimi sırasında etkin kullanımı, Web 2.0 araçlarından İngilizcede faydalanma yolları, iletişimsel dil öğretimi, teknolojisi ve ders uygulamaları, internet güvenliğinin önemi gibi öne çıkan konular hakkında bilgi edinebilecek. ESU Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar'ın yanı sıra Amerika, İngiltere ve Japonya'dan pek çok siyasetçi ve farklı ülkelerden birçok öncü sanatçı, iş adamı ve eğitimcinin konuşmacılar arasında yer alacağı etkinlikte Avrupa'nın geleceği, girişimcilik ile ortak bir dil geliştirme, zorlayıcı bir ortamda liderlik, teknolojiyi kullanarak ortak bir dil geliştirme, sanat ve eğlenceyi kullanarak ortak bir dil geliştirme gibi konular da gündemde olacak.

İstanbul'da gerçekleşecek olan ESU Dünya Kongresi'nde ziyaretçiler, yeni dostluklar elde etme imkanı bulurken tüm dünyadaki ESU üyeleriyle de tanışma fırsatı elde edecek. Ayrıca, İstanbul'un zengin tarihi dokusunu keşfeden ziyaretçiler farklı kültürleri tanıma olanağına sahip olacak.

ESU Türkiye Kurucu Başkanı ve ESU International Council Başkanı Dr. Rıza Kadılar, konuşmacılar arasında yer alacağı dünya kongresi için "Günümüzde küresel bir diyalog ve uyum için en önemli araçlardan birisi olarak ön plana çıkan dil yetkinliği İngilizcenin ortak bir dil olarak kullanımıyla vazgeçilmez bir öğe olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gerek ekonomik gerekse de siyasi anlamda Orta Doğu'dan Uzak Doğu'ya kadar uzanan modern ipek yolu ülkeleri arasında ortak dil birliğinin olmaması eğitim sistemimizde daha da etkin çözümler üretmemizi gerektiriyor British Council, Oxford University Press gibi uluslararası kurumların desteklediği ve dünya genelinde tanınmış konuşmacıların yer alacağı bu seminerlerde dil eğitiminde teknoloji kullanımı ele alınacak. Özellikle tablet bilgisayar kullanımıyla yeni bir boyut kazanan eğitim sistemimiz için faydalı bilgiler ve yeni bakış açıları sunacağına inandığımız bu seminerlere bütün eğitim dünyasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESU'nun Dünya Kongresi Bu Yıl İstanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement