Ev hanımları meslek öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Ev hanımları meslek öğreniyor

Ev hanımları meslek öğreniyor

Kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarımı, kalorifer tesisatçılığı, aşçılık, servis elamını gibi kurslara büyük ilgi gösteriyor.

16.10.2013 16:55

Ev hanımları meslek öğreniyor - HATAY

Ev hanımları meslek öğreniyor

- Ev hanımları açılan kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendirip meslek öğrenmenin yanı sıra aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar - Kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarımı, kalorifer tesisatçılığı, aşçılık, servis elamını gibi kurslara büyük ilgi gösteriyor

HATAY (AA)- Ev hanımları açılan kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendirip meslek öğrenmenin yanı sıra aile ekonomisine de katkı sağlıyorlar.

Kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarımı, kalorifer tesisatçılığı, aşçılık, servis elamını gibi kurslara büyük ilgi gösteriyor.

Reyhanlı Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde kadınlar için açılan kurslara ilginin çok yüksek olduğunu söyledi.

Geçen yıl 6 bin ev hanımının kurslara katıldığını, bu yıl ise hedeflerinin 7 bin kadın olduğunu ifade eden Yalçın, hedeflerinin kadınları üretken, kendine güvenen bireyler haline getirmek olduğunu kaydetti.

Merkezlerinde 286 kursun olduğunu vurgulayan Yalçın, kadınların bu karslara katılarak hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirtti.

Yalçın, kurslara 17-65 yaş arası kadınların büyük ilgi gösterdiğini, ev hanımları öğrendikleri mesleklere ilgili işlere girerek bir geçim kaynağı oluşturduğunu kaydetti.

Ev hanımı Fehime Yalman (43), el işi kursu sayesinde hem meslek öğrendiğini, hem de yaptığı ürünlerin satışını gerçekleştirirek aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Kursiyer Nagihan Alan ise açılan kuaförlük kursuyla çok şey öğrendiğini, hedefinin ise kendi işyerini açmak olduğunu kaydetti.

Aşçılık kurslarına yeni başladığını belirten Azize Cüneydeoğlu (51) da, sosyal ortam edinmek istedi için kursa geldiğini ve burada öğrendiği yeni lezzetlerle çocuklarına ve torunlarına güzel yemekler yapabildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ev hanımları meslek öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement