Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle Hayata Tutundu

Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle Hayata Tutundu

Muş'ta 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağlı hayat süren 12 yaşındaki çocuk, Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle hayata tutundu.

22.01.2014 16:10

Muş'ta 2 yıl önce dershaneye giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağlı hayat süren 12 yaşındaki çocuk, Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle hayata tutundu

Kent merkezinde yaşayan ve dershaneye gitmek için yolun karşısına geçtiği esnada zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki Yusuf Uysal, hastanede aylar süren tedavisine rağmen felç kaldı.

Evde yatağa bağlı bir hayat süren Uysal'ın tedavisine, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Evde Bakım Hizmetleri Projesi kapsamında evde devam edildi.

Yaklaşık 2 yıldır küçük Yusuf'un tedavisini üstlenen Muş Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Erdoğan, yatağa bağlı yaşayan Yusuf Uysal'ın, tedaviye cevap verecek duruma geldiğini söyledi.

Bu tür hastaların bakımının zor olduğunu ve en büyük görevin ailelere düştüğünü anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yusuf'a annesi çok temiz bakmış. Periyodik olarak bizim kontrolümüzün altında. Bu şekilde nörolojik yönden rahtsızlığı olan hastalar için fizik tedavi çok önemli. Biz de Evde Bakım Hizmetleri Projesi kapsamında hastayı evinde ziyaret ederek tedavisini yapıyoruz."

Op. Dr. Ayhan Dağaşan ise Yusuf Uysal'ın tedaviye karşı birkaç ay önce isteksizliği olduğunu belirterek, yaptıkları çalışmayla bu konunun üstesinden geldiklerini ve tedaviye cevap verdiğini ifade etti.

Evde Bakım Hizmetleri Projesi kapsamında Yusuf'un tedavisini üstlenen doktorlara teşekkür eden anne Rukiye Uysal, "Yusuf 2 yıldır yatalak olarak tedavi görüyor. Gerçekten bakımı çok zor. Biz 3 kişi Yusuf'la ilgilenip sağlığına kavuşması için uğraşıyoruz. Doktorlar sürekli Yusuf'un tedavisini yapıyor. Düzenli olarak yapılan tedavilerden gün geçtikçe olumlu sonuçlar alıyoruz. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Anne Uysal, oğlunun en büyük hayalinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı görmek olduğunu sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evde Bakım Hizmetleri Projesiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement