Expo 2020'de İzmir'in Elenmesi - Son Dakika
Güncel

Expo 2020'de İzmir'in Elenmesi

Expo 2020\'de İzmir\'in Elenmesi

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Çolakoğlu: "Hazırlık aşamasında teknik bazı hatalar yapıldı"

28.11.2013 11:50

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir'in EXPO 2020 oylamasının ikinci turunda elenmesine ilişkin, "Hazırlık aşamasında teknik bazı hatalar yapıldı" dedi.

Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İZKA Genel Sekreterliği ile EXPO Genel Sekreterliği'nin birleştirilmesinin doğru bir karar olmadığını belirtti. Hazırlık sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Çolakoğlu, Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uyum içinde çalışmasının İzmirlileri mutlu ettiğini bildirdi.

Çıkan karardan herkesin üzüntü duyduğunu anlatan Kemal Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Hazırlık aşamasında teknik bazı hatalar yapıldı. Takımı kurarken herhalde yanlış yaptık. Sonuna kadar iyi niyet gösterildi ama profesyonel ortamın sağlandığını söylemek mümkün değil. Meksika Fahri Konsolosu olarak sağlık sempozyumu için İzmir'e gelen Meksika adına oy verecek delegenin programına dahil edilmediğim için kendisini Alsancak'taki Meksika Sokağı'ndaki Emiliano Zapata heykeline götüremedim. Aynı şekilde 5. İzmir İktisat Kongresi için İzmir'e gelen Meksika büyükelçisi ile hiçbir ortamda fahri konsolosluğuyla beraber olma imkanı tanınmadı. Bu, bütün delege ve elçiler ile bütün fahri konsoloslar için geçerli. Dolayısıyla nerede ikna edecektik bunun zorluğunu çektik. Teknik konular gözardı edildi."

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise İzmir'in daha önce Milano'ya kaybettiğini hatırlatarak, EXPO'ya ikinci kez veda edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Aslan, "Kimse üzülmesin. EXPO'yu kazansaydık elbette iyi olurdu. Ancak bu kayıp her şeyin sonu değil. İzmir, akıllı projelerle Avrupa'nın marka şehirleri arasına girebilir" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement