Eyüplü Ünlüler Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Eyüplü Ünlüler Anılıyor

Eyüplü Ünlüler Anılıyor

Büyük Türk Bestekarı Zekai Dede, Eyüp Belediyesi'nin organize ettiği "Ahde Vefa" Toplantıları kapsamında anıldı.

30.11.2011 11:02

Her ay Eyüp'de doğan ya da mezarı ilçede bulunan ünlüleri anma programı yapacak olan Eyüp Belediyesi, ilk etkinliği ünlü Türk bestekarı Zekai Dede için gerçekleştirdi.

Klasik Türk Musikimizin en önemli temsilcilerinden olan Zekai Dede Eyüp Müftülüğü Seminer Salonu'nda düzenlenen Ahde Vefa Toplantısı'nda anıldı. Etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Prof. Dr. Saadettin Ökten, Yard. Doç. Dr. Nuri Özcan, Yard. Doç. Dr. Recep Uslu, vatandaşlar ve Zekai Dede İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Etkinlikte 19. Yüzyılın ünlü bestekarlarından Zekai Dede'nin aile fotoğraflarının yer aldığı bir de sergi açıldı.

Toplantıda Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu bir konuşma yaptı… Eyüplü ünlü isimlerin her ay bir etkinlikle anılacağını belirten Başkan İsmail Kavuncu, "Tarihte iz bırakmış, yaptıkları ile örnek olan büyüklerimiz için her ay bir etkinlik düzenleyeceğiz. Gelecek kuşaklarımızın büyüklerini daha iyi tanımaları ve bu önemli kişilerin isimlerini geleceğe taşımak için bu etkinliği hayata geçirdik" dedi.

Konuşmaların ardından Eyüp Musiki Vakfı Tasavvuf Korosu bir konser verdi. Konserde Zekai Dede'nin besteleri seslendirildi. Konserde semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü. Konserin sonunda Zekai Dede ile ilgili bir seminer verildi. Seminerde Prof. Dr. Saadettin Ökten, Yard. Doç. Dr. Nuri Özcan ve Yard. Doç. Dr. Recep Uslu Zekai Dede'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Seminerin sonunda, İstanbul Sabahattin Zaim üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katılımcılara birer hediye verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüplü Ünlüler Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement