Fiat Freemont ve Yeni Fiat Panda Türkiye Yollarında - Son Dakika
Güncel

Fiat Freemont ve Yeni Fiat Panda Türkiye Yollarında

Fiat Freemont ve Yeni Fiat Panda Türkiye Yollarında

Fiat Türkiye, küçük sınıfta yer alan modeli Panda'nın yeni nesli ile SUV özellikleri taşıyan modeli Fiat Freemont'u Türkiye'de aynı anda satışa sundu.

04.11.2012 10:08

Fiat Türkiye, küçük sınıfta yer alan modeli Panda'nın yeni nesli ile SUV özellikleri taşıyan modeli Fiat Freemont'u Türkiye'de aynı anda satışa sundu.

Küçük sınıfta İtalyan Fiat markasının dünya çapında bir modeli haline gelen ve bugüne kadar 6,5 milyon adete yakın satılan Fiat Panda'nın yeni nesli ve Fiat Grubu'nun ABD'li Chrysler Grubu ile yaptığı işbirliğinin simgelerinden biri olan Fiat Freemont, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı öncesinde Türkiyeli müşterilerin beğenisine sunuldu.

Yılın Otomobili ödüllü ve Avrupa'da en çok tercih edilen şehir otomobili Fiat Panda'nın yeni nesli, 26 bin 750 liradan başlayan lansmana özel anahtar teslim fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunuldu. Türkiye pazarına hitap eden SUV tasarım ve kullanım özellikleriyle öne çıkan Fiat Freemont ise lansmana özel 93 bin liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla satışa çıktı.

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, lansmanda yaptığı konuşmada, farklı sınıflarda yer alan iki model yeniliğiyle hem mevcut hem de yeni müşteri gruplarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ekonomik ve aynı zamanda daha büyük boyutları ve daha fazla iç mekan ferahlığı ile bir şehir otomobilinden daha fazlasını arayanlara yönelik olarak yeni Fiat Panda ile modern ve stil sahibi bir seçenek sunduklarını ifade eden Okan Baş, sınıfının hem en büyük hem en ekonomik olabilme iddiasıyla yollara çıkan Fiat Freemont modeliyle ise yeni bir müşteri kitlesine hitap edecek olmanın da heyecanını taşıdıklarını dile getirdi.

Her iki modelden yıl sonuna kadar toplamda 800 adedi aşkın satış yapmayı hedeflediklerini bildiren Okan Baş, 2013 yılında ise iki modelin de daha yüksek ve sürpriz yapacak satış adetlerine imza atmasını hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye SUV pazarının son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkati çeken Baş, 2002 yılında 2 binden az olan SUV satışlarının 2012'de 60 bin adedi geçmesini beklediklerini, bu 60 bin adetlik satışın yaklaşık yüzde 75'nin de 1.6 litreden küçük motorlu modelleri kapsadığını belirtti.

Baş, Fiat Freemont'un dahil olduğu 1.6 litre-2.0 litre arası silindir hacimli modellerin pazar payının ise 12 bin adetlik bir büyüklüğe denk geldiğine işaret etti.

-Fiat Freemont-

Türkiye'de sadece 2.0 litrelik 170 HP'lik multijet motorla satışa sunulan Fiat Freemont, hem önden çekişli hem de dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebilecek.

Ön tekerlekten çekişli, 6 ileri manuel vitesli Fiat Freemont'un Urban donanım seçeneğinde 6 havayastığı, anahtarsız çalıştırma sistemi, 5 koltuklu oturma düzeni, çift iklimlendirmeli manuel klima, hız sabitleyici, dokunmatik ekranlı, direksiyondan kumandalı CD/MP3 çalarlı multimedya sistemi, USB ve AUX girişiyle 17 inçlik alaşım jantlar standart olarak bulunuyor.

Lounge adı verilen donanım seçeneğiyle 6 ileri otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekişli Fiat Freemont modelleri ise lansmana özel indirimle 108 bin liradan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satılacak.

Lounge donanım seçeneğinde 6 havayastığı, ABS, ESP, Hillholder, TSC, ERM ve EPP gibi aktif güvenlik sistemleri, 7 koltuklu oturma düzeni, 3 bölgeli iklimlendirmeli otomatik klima, DVD/SD/CD/MP3 oynatıcılı multimedya sistemi, Türkiye haritalı entegre navigasyon sistemi, Alpine ses sistemi, 8.4 inç dokunmatik ekran, geri görüş park kamerası, karanlık sensörü, deri döşeme koltuklar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, ısıtmalı ön koltuklar, bluetooth sesli kontrol sistemi, krom kapı kolları ve tavan rayları, 19 inçlik alaşım jantlar donanımlar standart olarak yer alıyor.

Fiat Freemont'ta yeni tip ızgara, estetik ön ve arka tamponlar ile LED teknolojili farlar, ön plana çıkan tasarımsal farklılıkları oluşturuyor.

Fiat Freemont, 5 metreye yaklaşan uzunluğu, 1.9 metreye yaklaşan genişliği ve 1.7 metreyi aşan yüksekliğiyle 2.9 metrelik aks mesafesi sunuyor. Yeni gösterge paneli, daha farklı orta konsol ve krom öğelerin kullanıldığı kokpit paneliyle Fiat Freemont'ta üç bölgeli otomatik klima, yenilikçi bilgi-eğlence sistemi ve anahtarsız giriş/çalıştırma sistemi yer alıyor.

Fiat Freemont'ta özel olarak tasarlanmış süspansiyon ve tekerleklerin yanı sıra yalıtılmış kabinin sunduğu etkili ses izolasyon özelliği de bulunuyor.

-Yeni Fiat Panda-

Yeni Fiat Panda ise 1.2 litre 69 HP benzinli ve 1.3 litre 75 HP multijet motor seçenekleriyle ve sadece 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. Pop ve Lounge adı verilen iki ayrı donanım seçeneğiyle 26 bin 750 liradan başlayan kampanyalı anahtar teslim satış fiyatına sahip Fiat Panda'nın baz donanımında 4 hava yastığı, ABS, EBD, manuel klima, elektrikli ön camlar, gövde rengi tamponlar gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Lounge donanım seçeneğinde ise Pop versiyonuna ek olarak otomatik klima, Blue&Me ses sistemi, gövde rengi kapı kolları, tavan rayları, ön sis farları, asimetrik katlanabilen arka koltuklar standart olarak bulunuyor. ESP, ASR ve Hillholder'ın yanı sıra Skydome tavan, 15 inç alaşım jantlar ve park sensörü ise isteğe bağlı donanımlar kapsamında yer alıyor.

Büyüyen boyutlarıyla 2012 İstanbul Autoshow Fuarı'nda ziyaretçilerin karşısına çıkan yeni Fiat Panda'nın 225 litre olan yükleme alanı, arka koltuklarının öne doğru kaydırılmasıyla 260 litreye, arka koltukların tamamen yatırılmasıyla 870 litreye kadar çıkabiliyor.

Yeni Fiat Panda'da benzinli motor seçeneği şimdiye kadar 10 milyon adetlik üretim rakamına ulaşan Fire Motor Ailesi'nin en yeni üyesi 1.2 Fire EVO II yer alıyor. 1.2 litrelik bu motor, 69 HP güç üretirken, 102 Nm'lik tork değerine ulaşabiliyor.

Ortalama yakıt tüketimi 5.2 litre/100 km olan 1.2 Fire EVO II'nin emisyon değeri 120 g/km. Yeni Panda'da görev yapan tek dizel motor ise Euro 5 standardındaki 1.3 Multijet II. 75 HP güç ve 190 Nm tork ile sunduğu performansın yanı sıra ekonomik bir motor olan 1.3 Multijet II, 3.9 litre/100 km olan ortalama yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fiat Freemont ve Yeni Fiat Panda Türkiye Yollarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement