Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapattı

Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapattı

Karaman'da Madenşehri köylüleri, mera alanına dikilecek fidanların yerini hazırlamak için yola çıkan kepçenin önünü keserek eylem yaptı.

13.08.2012 16:14

Karaman'ın Kılbasan beldesine bağlı Madenşehri köylüleri, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mera alanına dikilecek fidanların yerini hazırlamak için yola çıkan kepçenin önünü keserek eylem yaptı.

Madenşehri köylülerinin fidan yeri hazırlamaya giden iş makinesinin önünü kesmesi üzerine görevliler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından köye çok sayıda jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi. Köylüleri sakinleştirmek için köye İl Jandarma Albay Selçuk Boz'da geldi. Yolu kesen köylülerle konuşan Albay Boz, bu yaptıklarının kanunlara aykırı olduğunu söyleyerek, bütün konuların ancak hukuki yolla halledilebileceğini söyledi. Albay Boz'un köylülere her konuda kendilerine yardımcı olacağını da belirtmesi üzerine köylüler kapattıkları yolu yeniden ulaşıma açtı. Fidan dikimesi istenilen yerin meraları olduğunu söyleyen köylüler, köyümüz Karadağ'ın kuzeyinde bulunuyor. Tarihi dokusu nedeniyle yıllar önce sit alanı ilan edildi. Köyümüze zaten bir çivi bile çakamıyoruz. Hiç arazimiz bulunmadığı içinde tüm köy geçimini hayvancılıktan sağlıyor. Şimdi buralara fidan dikilirse biz hayvanlarımızı nerede otlatacağız" diye konuştu.

Yetkilileri defalarca uyarmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını da ileri süren köylüler, bu duruma derhal çözüm bulunmasını istedi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fidan Dikimine Tepki Gösteren Köylüler Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement