Fransız Bisikletçinin Ölümü Protesto Edildi (2) - Son Dakika
Güncel

Fransız Bisikletçinin Ölümü Protesto Edildi (2)

Fransız Bisikletçinin Ölümü Protesto Edildi (2)

Kaza YERİNDE ASFALTA YATTILAR Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde virajda bir otomobilin arkadan çarpmasıyla ölen Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yapan bisikletçiler, protestolarını sürdürdü.

31.05.2015 19:02

Kaza YERİNDE ASFALTA YATTILAR

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde virajda bir otomobilin arkadan çarpmasıyla ölen Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yapan bisikletçiler, protestolarını sürdürdü. Sabah Muğla Valiliği önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Niaffe'nin yarım kalan Marmaris güzargahını tamamlamak için pedal çeviren Muğla Bisiklet Derneği üyelerine yolda Aydın Bisiklet Derneği ile Marmaris Bisiklet Derneği üyeleri de katıldı. Kazanın yaşandığı Marmaris- Muğla Karayolu üzeri Taşhan Mevkii'ndeki virajda karayoluna uzanan yaklaşık 300 bisikletçi adına basın açıklamasını Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, yaptı.

'BİZİM SİZLER GİBİ KAPORTAMIZ YOK'

Bisikletlerin de trafikte var olduklarının altını çizen Gök, şunları söyledi:

"Fransız bisiklet tutkunu arkadaşımız, arkasından gelen bir otomobil tarafından öldürüldü. Bu kaza, Marmaris ve çevresinde en güvenli olarak gördüğümüz yolda meydana geldi. O noktada o saatte bizler de olabilirdik. Bisikletleri fark edin. Bizim sizler gibi kaportamız yok. Lütfen gözünüzü biraz açık tutun. Çocuklara bisikletin güvenli ve sağlıklı olduğunu artık çok daha zor söyleyeceğiz. Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisiklet tek şeridi kaplayarak yol alabilir. Bizim gerçek yerimiz emniyet şeritleri değildir. Yollar sadece motorlu araçlar için değildir. Bizlerin de sizlerin kullandığı şeritleri kullanma hakkımız var" dedi.

Açıklamanın ardından karayolunda kazanın olduğu noktada yere yatan bisiklet tutkunları "Kornaya değil frene bas", "Bisikletleri fark edin "sloganları atarak yolu iki dakikalığına trafiğe kapattı. Tepkilerini dile getiren grup, ardından bölgeden ayrıldı. - Bisikletçiler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransız Bisikletçinin Ölümü Protesto Edildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement