Galatasaray - Fenerbahçe Maçının Ardından -3- - Son Dakika
Güncel

Galatasaray - Fenerbahçe Maçının Ardından -3-

Galatasaray - Fenerbahçe Maçının Ardından -3-

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kazandıkları için mutlu olduklarını, ancak sahada iki takımın futbolcularının da gösterdiği tutumun Türk sporu adına hoş olmadığını söyledi.

06.04.2014 23:10

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, kazandıkları için mutlu olduklarını, ancak sahada iki takımın futbolcularının da gösterdiği tutumun Türk sporu adına hoş olmadığını söyledi.

Özkan Olcay, karşılaşmanın gergin geçtiğini vurgulayarak, "Galatasaray'ın çok ihtiyacı olan 3 puanı kazanması, bizleri çok mutlu etti. Galatasaray için olmazsa olmaz önemindeki bir maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Sarı ve kırmızı kartlar, önümüzdeki günlerde bazı konularda sıkıntı yaşamamıza sebep olabilir. Sahada iki takımın futbolcularının da gösterdiği tutum, Türk sporu adına hoş olmadı. Türk futbolunda, futbolcuların medyada bazı spekülatif haberlerden etkilenmediğini söylemek doğru olmaz. Oyun başladığı andan itibaren futbolun kendisi kadar oyuncularımızın da gösterdiği tavırlar, Türk sporu adına hoşa giden davranışlar değildi. Bu konuda kendi takımımızı ayırmadan konuşmak istiyorum. Eğer Türkiye'de futbol ilerleyecekse, sahaya çıkan futbolcuların öncelikle güzel futbol oynamayı düşünmeleri ve futbolun güzelliklerini sahaya yansıtmaları lazım. Birbirlerine tekme atarak, yalandan yerlere yatarak Türk futbolunun ilerlemesi mümkün değil. Kulüpler, kendi futbolcularını davranışları konusunda uyarmaları gerek. Bu şekilde kavga etmek, Türkiye'nin uluslararası başarılarına bir şey kazandırmaz. Uluslararası arenada kendimize bir yerler arıyorsak, futbolu efendice oynamanın yollarını, hocalarımız ve yöneticilerimizin kendi takımlarına öğretmesi lazım. Bugün Galatasaray için sevinçli bir gün ama oynanan futbol ve ortaya konulan spor terbiyesi bakımından memnun olmadığımı ifade etmek istiyorum. Ben bugün sahada Türk sporu için çok övünülecek tablolar görmedim" diye konuştu.

Yönetim kurulunun hafta içinde sarı-kırmızılı takımla barbekü organizasyonunda buluştuğu hatırlatılarak, etkinliğin maça yansıyıp yansımadığını sorulması üzerine Olcay, "Meseleleri bir barbekü partisinde halletmek mümkün olsaydı o zaman herkes bol bol barbekü partisi verirdi" dedi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül de güzel bir maç oynandığını ifade ederek, "Galatasaray'ın 90 dakika çok önemli bir üstünlüğü vardı.

Üç puanı aldığımız için sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

Futbolcu Selçuk İnan ile teknik direktör Roberto Mancini arasında maç içinde yaşanan diyalogla ilgili bir soruya Sarıgül, "Bunları saha içinde olabilecek reaksiyonlardan birisi olarak değerlendirmek lazım. Galatasaray'da taraftarıyla, yönetimiyle ve futbolcusuyla herkes birbirine kenetlenmiş durumda. Müsabakanın başından sonuna kadar, Galatasaray'ın ne kadar uyum içinde olduğu görüldü" yanıtını verdi.

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, çok mutlu edici bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Fenerbahçe derbilerinin ayrı bir anlamı var. Her galibiyet mutluluk getiriyor ama Fenerbahçe galibiyetlerinin önemi çok farklı. Oyuncularımıza ve taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ergün, maçın gergin bir ortamda geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Bu önemi yüksek maçlarda adrenalin yükseliyor. Olmaması iyi olur ama olduğu zaman da çok fazla garipsememek lazım. Adrenalin yüksekliğinden bu tür şeyler olabiliyor" şeklinde konuştu.

os (os) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray - Fenerbahçe Maçının Ardından -3- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement