Gedik Kaynak 50. Yılında Bir Kez Daha İhracatın Yıldızı - Son Dakika
Güncel

Gedik Kaynak 50. Yılında Bir Kez Daha İhracatın Yıldızı

Gedik Kaynak 50. Yılında Bir Kez Daha İhracatın Yıldızı

1963 yılında kaynak sarf malzemesi üreticisi olarak kurulan Gedik Kaynak sektöründe lider olmaya devam ediyor.

19.04.2013 10:04

Döküm, vana, eğitim gibi birçok sektörde faaliyet gösteren, Türkiye'nin köklü kurumlarından Gedik Holding bünyesinde yer alan Gedik Kaynak, "En Çok Ülkeye İhracat Yapan Orta Ölçekli İhracatçılar" kategorisinde bu yıl da ihracatın yıldızı seçildi.

Döküm, vana, sermaye piyasaları, eğitim gibi birçok sektörde faaliyet gösteren, Türkiye'nin köklü kurumlarından Gedik Holding bünyesinde yer alan Gedik Kaynak, 2013 yılında da "En Çok Ülkeye İhracat Yapan Orta Ölçekli İhracatçılar" kategorisinde ihracatın yıldızı seçildi.

Türkiye'nin toplam ihracatının üçte birini gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri "İMMİB"den Gedik Kaynak'ın aldığı bu ödül ile 50. yılında da liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Fortune Dergisi tarafından Türkiye'nin en başarılı 50 iş kadını arasında gösterilen Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar, konu ile ilgili "Gedik Kaynak olarak 600 çalışan ve 250 Milyon TL ciroya ulaştığımız 2012'de, 80 ülkeye ihracatımız bulunmaktadır. Holdingin sanayi grubu olarak ise toplamda 400 Milyon TL ciroya ulaştığımız 2012'de temel faaliyet alanlarımızdan Gedik Kaynak ve Gedik Döküm & Vana'da 85 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. Kaynak ihracatında toplam satışımız %50, döküm ve vana ihracatında ise %30 olarak yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu büyüme ivmesini sürdürerek 50 yıldır olduğu gibi ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gedik Kaynak 50. Yılında Bir Kez Daha İhracatın Yıldızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement