Genç Kız, Lösemiye Yenildi - Son Dakika
Güncel

Genç Kız, Lösemiye Yenildi

Genç Kız, Lösemiye Yenildi

Samsunlu 17 yaşındaki Dilek Karaman, yakalandığı lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

29.03.2013 10:31

Samsunlu 17 yaşındaki Dilek Karaman, yakalandığı lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Dilek Karaman lösemiyle yaptığı mücadelede tedavilerinin bitmesine birkaç ay kalmıştı. Hastalığının tekrarlamasıyla yeniden hastaneye yatmak zorunda kaldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan yoğun tedaviler sonrası Sevgi ve Salih Karaman çiftinin 17 yaşındaki kızları Dilek Karaman, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Büyük Oyumca köyündeki cenazeye Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği(LÖSAM) adına, 1998 yılında hastalığın mağduriyetini benzer şekilde yaşayan Öztürk ailesi ve halen hastalıkla mücadelelerini sürdüren lösemili çocukların anneleri de katıldı. Genç kız, ikamet ettiği Büyük Oyumca köyünde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında defnedildi.

1998 yılında kendi çocuklarını kaybettiklerinde Karaman ailesinin yaşadıklarının aynısını yaşayan LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, "Allah kimseyi çocuklarıyla sınava tabi tutmasın. Hayatın en zor anı diyebiliriz. Fakat yaşanacaklardan bazen kaçamıyorsunuz. Acıyı en fazla yaşayan biliyor. Şahsımız ve derneğimiz adına Dilek kızımıza son görevimizi yapmak ve acıyı paylaşmak istedik. İki ay öncesinde aileyi evinde ziyaret ettiğimizde çok güzel anılarımız olmuştu. O hastanede doktorların öz kızları kadar, hasta çocuklarımızın Dilek ablasıydı. Mücadelede kazançlar artarken maalesef kayıplarda söz konusu olabiliyor. Hastalığı yenen ve yaşamını normal seyrinde sürdüren çocuklarımızı gördükçe de mutlu oluyoruz. Acısıyla tatlısıyla ailelerin yanlarında olma mücadelemizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Acıları paylaşmak için yapılacak ziyaretlerinde mücadeleye önemli katkıları olduğu gerçeğini de bilmek gerekiyor. Başta anne baba olmak üzere, Karaman ailesi ve tüm sevdiklerine Mevlam sabırlar versin" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Kız, Lösemiye Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement