Gençlerin Gözünde Geleceğin "Çorum"u - Son Dakika
Güncel

Gençlerin Gözünde Geleceğin "Çorum"u

Gençlerin Gözünde Geleceğin "Çorum"u

"36.Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde; Lise ve Dengi okullardan belirlenen 2'şer öğrencinin katılımı ile Çorum.

02.04.2012 17:13

15-22 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlayacağımız "36.Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Çorum İl Merkezinde eğitim veren Lise ve Dengi okullardan belirlenen 2'şer öğrencinin katılımı ile Çorum, Boğazkale ve Alacahöyük'te bulunan kültür ve turizm alanlarına gezi yapılarak geziye katılacak öğrencilerin gezi günü çektikleri fotoğraflar ile yarışmaya başvurmaları planlanmıştır.

Gençlerin, yaşadıkları topraklarda bulunan tarihi mekânları tanımları, geçmişte bu topraklarda yaşamış topluluklar hakkında bilgi edinmeleri, sahip oldukları tarihi mirasın büyüklüğünü kavrayarak bu mirasa sahip çıkma bilincine varmaları ve kendi bakış açıları ile değerlendirerek bunu bir fotoğraf karesinde ifade etmeleri amaçlandığı yarışmada gençlerin gözüyle tarihi alanların ve doğal güzelliklerin fotoğraf yoluyla anlatılması sağlanacaktır.

Bu kapsamda, 31 Mart 2012 Cumartesi günü Seçici Kurul Üyelerinden Öğretmenler Hasan KAHRAMAN, Hakan USLU ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şefi Osman KESER önderliğinde 13 liseden 23 öğrencinin katılımıyla Alacahöyük ve Boğazkale'ye fotoğraf çekim gezisi düzenlenmiştir.

Yarışma başvuru süreci 02 Nisan tarihinde sonlanmış olup yarışma sonuçları 09 Nisan 2012 tarihinde www.corumkulturturizm.gov.tr web sitesinde duyurulacaktır. Ayrıca Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 16 Nisan 2012 tarihinde Çorum Müzesi bahçesinde saat:14.00'te sergi açılacak ve ödül töreni yapılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlerin Gözünde Geleceğin 'Çorum'u - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement