Gomane'nin yılmaz bekçileri - Son Dakika
Güncel

Gomane'nin yılmaz bekçileri

Gomane\'nin yılmaz bekçileri

LEVENT HARMAN - SITKI YILDIZ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2070 rakımlı Gomane Dağı zirvesinde konuşlu üs bölgesindeki Mehmetçikler, her koşulda vatan savunmasında görev almanın gururunu yaş...

07.11.2013 13:18

LEVENT HARMAN - SITKI YILDIZ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 2070 rakımlı Gomane Dağı zirvesinde konuşlu üs bölgesindeki Mehmetçikler, her koşulda vatan savunmasında görev almanın gururunu yaşıyor.

Terör örgütü PKK üyelerinin geçen yıl ilçe merkezine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda üs olarak kullanılan ve terör örgütünün sözde bayrağının zirvesine çekilmesiyle gündeme gelen Gomane Dağı, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen hava destekli operasyonlarla teröristlerden temizlendi.

Operasyonların sona ermesiyle 2070 rakımlı Gomane Dağı zirvesine Türk bayrağı çekerek üs bölgesi oluşturan 34. Hudut Tugay Komutanlığı, gerek ilçenin gerekse çevredeki köy ve birliklerin güvenliğini buradan sağlıyor.

Kartal yuvasını andıran üs bölgesinde zorlu doğa koşullarına aldırış etmeden gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden görev yapan askerler, zor koşullarda vatan savunmasına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyor.

2070 metrede misafir ettikleri AA ekibine, üs bölgesindeki yaşam alanlarını açan Mehmetçikler, ilçe halkının huzurlu bir şekilde hayatını sürdürmesi için yaptıkları zor görevi anlattı.

Üs bölgesine çıkan yolları günün hemen her saati gözetim altında tutan komandolar, üzerlerindeki ağır silah ve teçhizatla gerek yol emniyetinde gerekse mevzilerde adeta kuş uçurtmuyor.

Eskişehirli Uzman Çavuş Sercan Altıntaş, vatan savunması için Şemdinli'de bulunduğunu belirterek, "Herkes annesi, babası, ailesiyle beraber. Biz de burada halkımızın güvenliği, devletimizin bekası için görev yapıyoruz. İnşallah bu saatten sonra insanların yüzü güler" diye konuştu.

İçinde bulundukları zor koşullara rağmen vatani görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını anlatan Uzman Çavuş Ünal Kartal da "Vatani görevimiz için buradayız, mutluyuz, cesuruz, komandoyuz. Şemdinli güzel bir yer fakat kirletiyorlar. Burası benim hayalimdi ve buraya gönüllü geldim" dedi.

İlçeyi kuşbakışı gören mevzide nöbet tutan askerlerden Mustafa Taşdemir ise Gomane Dağı'nda görev yapmaktan gurur duyduğunu bildirerek, hiçbir coğrafi koşul ve hava şartının görevlerini yerine getirmekten kendilerini alıkoyamayacağını kaydetti.

Taşdemir, zor şartlardan hiçbir zaman yılmadıklalarını aksine güçlerine güç kattığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Özellikle arazi şartları büyük bir handikap. Bununla birlikte mevsim şartları da rakıma bağlı olarak, özellikle kış ayları ve yağışlı zamanlarda oldukça zor geçiyor. Ama bizim her duruma karşı aldığımız önlemler, tüm arazi ve hava şartlarına karşı gerekli techizatımız var. Vatandaşlarımızın güvenliğini burada en iyi şekilde sağlıyoruz."

Muhabir: Levent Harman, Sıtkı Yıldız

Yayınlayan: Zekeriya Kaya

-Dağdan inen özel birlikten detay görüntüler

-Uzman Çavuş Altıntaş ile röportaj

-Uzman Çavuş Ünal Kartal ile röportaj

-Mevzilerden ve askerlerden detay görüntüler

-Büyük Türk bayrağından detay görüntü

-Mevzideki askerlerden Taşdemir ile röportaj

-Gün batımı sırasında bir mevziden detay görüntü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gomane'nin yılmaz bekçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement