Gönüllü Palyaçolar"Dan Tarım İşçilerinin Çocuklara Yardım - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Palyaçolar"Dan Tarım İşçilerinin Çocuklara Yardım

Gönüllü Palyaçolar"Dan Tarım İşçilerinin Çocuklara Yardım

Adana'da çoğunluğu üniversite öğrencisinden oluşan "Gönüllü Palyaçolar" grubu, farklı illerden kente gelen, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu tarım işçilerinin kaldığı çadır kentteki çocuklara giysi ve oyuncak dağıttı.

29.01.2014 12:05

ENSAR ÖZDEMİR - BÜLENT DORUK - Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu "Gönüllü Palyaçolar" grubu, farklı illerden kente gelen ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu tarım işçilerinin kaldığı çadır kenti ziyaret ederek, 200 çocuğa giysi ve oyuncak dağıttı.

Karataş ilçesinde tarım işçilerinin kaldığı çadır kente gelen gönüllüler, hayırseverlerden topladıkları giysi ve oyuncakları, daha önce belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verdi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında daha önce lösemili çocuklar ve huzurevinde kalanlara da yardımda bulunan grup, çadırda kalan tarım işçilerinin çocuklarını da sevindirdi.

Gönüllüler, 200 aileye çocuk giysisi verdikten sonra çadır kenti dolaşarak, çocuklara da oyuncak dağıttı.

Gruptaki gönüllülerden Azime Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, faaliyetlerinde yardım kampanyalarına da yer verdiklerini söyledi.

Karışıklık yaşanmaması için ihtiyaç sahiplerini önceden belirlediklerini ifade eden Ören, şöyle konuştu:

"Grupta çoğu öğrenci çok sayıda gönüllü bulunuyor. Etkinliklerimize katılan gönüllü sayısı zaman zaman 200'ü buluyor. Özellikle çocuklara yönelik yürüttüğümüz kampanyalarda, hayırseverlerden topladığımız yardım malzemelerini programlı şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Tarım işçilerinin kaldığı çadır kentte 200 çocuğa giysi yardımında bulunduk. Bu ziyaretimizde tespit ettiğimiz eksiklikleri giderme adına yeniden yardım malzemesi toplayacağız ve bu malzemeleri ihtiyacı olanlara ulaştıracağız."

Çadır kentte Suriyeliler de kalıyor

Çadır kentte, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler de bulunuyor. Konaklama merkezlerine gitmek yerine tarım işlerinde çalışmayı tercih eden Suriyeliler, çocukları Türkçe bilmediği için okula gönderemiyor.

Türkiye'de, başta sağlık olmak üzere bir çok alanda hizmet alabildiklerini ifade eden Suriyeliler, okul çağındaki çocuklarının eğitimi konusunda endişe duyuyor. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gönüllü Palyaçolar'Dan Tarım İşçilerinin Çocuklara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement