Güngören'deki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Güngören'deki Cinayet Davası

Güngören\'deki Cinayet Davası

Site bahçesine yığılan molozlar nedeniyle tartışma yaşadığı kişinin oğlunu öldürdüğü öne sürülen site güvenlik müdürünün yargılanmasına başlandı.

05.02.2014 16:40

Güngören'de site bahçesine yığılan molozlar nedeniyle tartışma yaşadığı kişinin oğlunu öldürdüğü öne sürülen site güvenlik müdürünün yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Can Erol ile öldürülen İhsan Haluk Gündoğar'ın nişanlısı Funda Çiçekliyurt ve babası Mustafa Gündoğar katıldı.

Duruşmada savunma yapan Erol, Cömertkent Sitesi'nde güvenlik müdürü olarak görev yaptığını belirterek, öldürülen İhsan Haluk Gündoğar'ın babası Mustafa Gündoğar'a, sitenin otoparkındaki kendisine ait molozları kaldırması için uyarıda bulunduğunu söyledi.

Erol, Mustafa Gündoğar'ın molozları kaldırmadığını, aralarında çıkan tartışmada Gündoğar'ın kendisine sesini yükselttiğini, birbirlerinin üzerilerine yürüdüklerini, darp etme ya da kavganın olmadığını anlatarak, kendisinin işine geri döndüğünü, daha sonra ise Gündoğar'la barıştığını ifade etti.

Tartışmanın üzerinden bir süre geçtikten sonra Gündoğar'ın oğlu İhsan Haluk Gündoğar'ın arkadaşlarıyla yanına geldiğini ve kendisine "Senin kafana sıkarım" dediğini savunan Erol, "O sırada bana biri vurdu. Kimin vurduğunu anlamadım. Yere düşünce tekrar bir darbe aldım. Beni öldüreceklerini sanarak, kendimi savunmak için arka cebimde bulunan bıçağı çıkardım, salladım. Kime salladığımı bilmiyorum. Maktülün sağ boşluğunu tuttuğunu gördüm. Olay yerinden kaçtım. Sonra da teslim oldum" dedi.

Erol, olay nedeniyle karşı taraftan özür dilediğini de dile getirdi.

İhsan Haluk Gündoğar'ın babası Mustafa Gündoğar da ifadesinde, oğlunun biraz asabi olmasına rağmen mert ve dürüst bir insan olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Sanığın savunmasına katılmıyorum. Oğlum kötü niyetli olsaydı, üzerinde bir silahla gelirdi. Oğlum 9 yaşından itibaren, annesiyle ayrı olduğum için, benimle kalıyordu. Bana çok düşkündü. Sanıkla kavga ettiğimi anlatmayacaktım. Başkasından duymuş. Olay büyümesin diye gizlemeye çalıştım. Sanıktan şikayetçiyim. Bizim bu zamana kadar hiçkimseyle bir kavgamız olmadı."

Öldürülen İhsan Haluk Gündoğar'ın nişanlısı Funda Çiçekliyurt ise olayı görmediğini anlatarak, sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, Mustafa Gündoğar ile Funda Çiçekliyurt'un davaya katılma taleplerinin kabulüne ve olayın tanıklarının dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Kasım 2013'te Güngören'de Can Erol ile İhsan Haluk Gündoğar'ın babası Mustafa Gündoğar arasında sitenin bahçesine yığılan molozlar nedeniyle tartışma çıktığı, bu kişilerin daha sonra barıştıkları anlatıldı.

İhsan Haluk Gündoğar'ın olayı duyduğu ve arkadaşlarını da yanına alarak, babasının tartıştığı Can Erol'un yanına gittiği kaydedilen iddianamede, çıkan kavgada, Erol'un bıçakla yaraladığı Gündoğar'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede, Can Erol'un "kasten adam öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güngören'deki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement