Hakkarili Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor

Hakkarili Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor

Hakkari'de 'Aile Destek Merkezleri' projesi kapsamında 13 farklı alanda, 245 kadına kurs veriliyor.

06.03.2013 12:12  Güncelleme: 12:13

Hakkari'de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Aile Destek Merkezleri' projesi kapsamında 13 farklı alanda, 245 kadına kurs veriliyor.

Hakkari'de kadınların sosyal hayata girmelerini sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları amacıyla Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çeşitli alanlarda kurslar düzenlendi. Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamide Nurgül Kaya, kadınlara yönelik açtıkları kurs sayısının 13 olduğunu, eğitim alıp, meslek sahibi olan kadınların daha sonra kendilerine ait işyerleri açtıklarını anlattı. Kaya, Yeni Mahalle ve Dağgöl Mahallesi'ndeki aile destek merkezlerinde eğitim alan 245 kadın kursiyeri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Gördükleri eğitimlerden dolayı kadınların mutlu olduğunu anlatan Kaya, "Kursiyerlerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. Çoğunluğunu da ev hanımları oluşturuyor. Aile Destek Merkezi'nde ana sınıfı, bilgisayar, uygulama mutfağı, dikiş-nakış, el sanatları, giyim, trikotaj ve okuma-yazma kursları veriyoruz. Ev hanımlarımıza ve genç kızlarımıza sosyal aktivitelerle özgüven kazandırıp, meslek öğrenmelerini sağlıyoruz. Eğitimlerine de akademisyenler, psikologlar, çocuk eğiticisi, ilahiyatçı katılmaktadır. Eğitimlerde, aile içi iletişim, bilinçli medya kullanımı, sağlık, ilk yardım, gençlerin sorunları ve çözüm yolları ile benzeri birçok konuda eğitimler verilmektedir" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Kadınlar Meslek Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement