Hamdi Topçu: Artık Sendika Diye Bir Problemimiz Yok - Son Dakika
Güncel

Hamdi Topçu: Artık Sendika Diye Bir Problemimiz Yok

Hamdi Topçu: Artık Sendika Diye Bir Problemimiz Yok

Üç gündür TV kanallarında grev sürecinde yaşananlarla ilgili görüşlerini açıklayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bugün katıldığı bir programda, "artık sendika diye bir problemleri kalmadığını" söyledi.

24.05.2013 11:41

Üç gündür TV kanallarında grev sürecinde yaşananlarla ilgili görüşlerini açıklayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bugün katıldığı bir programda, "artık sendika diye bir problemleri kalmadığını" söyledi.

Son olarak bu sabah Samanyolu Haber'e çıkan Hamdi Topçu, "Çalışanlar işine sahip çıkmıştır. En ufak bir aksama olmadığı gibi performanslarında da 4 puanlık artış olmuştur. THY çalışanlarının büyük çoğunluğu grev istemiyor. Bunu bu olayda gösterdiler. Şirket de çalışanına sahip çıktı. Çalışanların haklarını daha ileriye getirmek istiyoruz. Sendika biz 400 gün de bekleriz diyor. Ama biz çalışanımızı bekletmemek için gereğini yaptık. Kazanılmış bütün haklarını koruyoruz. Bugün artık sendika diye bir problemimiz kalmadı. Çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz sendikanın örgüt yapısına asla karşı değiliz ama kötü niyetli yöneticilere karşıyız. Çalışanımızı mutlu edecek ve bunu masaya getirecek bir görüşmeyi biz de arzu ediyoruz. Bütün bunları konuşalım" dedi.

DÜNYADA İLK 3 VEYA 5. SIRADA OLACAĞIZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı daha sonra THY'nin Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'e kadar 278 uçak siparişi verildiğini ve bununla da 2020 yılından sonra dünyada ilk 3 veya 5'e geleceklerini belirterek şunları söyledi:

"THY planlarını 2023 yılı yani Cumhuriyetimizin 100. yılına yönelik yapıyor. Bu plan çerçevesinde geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi uçak siparişi verdik. Şu anda THY teslim edilmeyi bekleyen 278 uçağı var. Filomuzda ise şu an 217 uçak var. 2020 yılını geçtiğimiz zaman filomuzda 400'e yakın uçak olacak. 400 uçak demek dünyanın ilk üç veya beşine girme demek anlamına geliyor."

5 YIL DAHA ATATÜRK HAVALİMANI'NDAYIZ

Hamdi Topçu yeni havalimanın bitmesinin en az beş yıl alacağını ve bu süre içinde Atatürk Havalimanı en iyi şekilde kullanacaklarını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul artık dünyanın merkezi haline geldi. Bir 'HUB' haline geldi. Atatürk Havalimanı yetmediği için 3. havalimanı ihalesi yapıldı. Ama 5 yıl daha bu havalimanını kullanacağız. Bunu gayet güzel senkronize bir şekilde devam ettiriyoruz. 234 şehre uçuyoruz. Bu önümüzdeki günlerde 250-260'ı geçecek.

Atatürk Havalimanı yoğunluk açısında Avrupa'nın en önemli havalimanlarından birisi. Ama metrekare olarak ihtiyacı karşılamıyor. Hızlı bir şekilde yeni bir havalimanına ihtiyaç var. Ama bu yeni havalimanının yapılmasına 4-5 yıl var. Ulaştırma Bakanlığı elinden geleni yapıyor. Kısıtlı imkanlara sahip olunmasına rağmen Atatürk Havalimanı Avrupa'da ilk sırada. Yenisi bitene kadar Atatürk Havalimanı'nın performansını en üst düzeyde kullanacağız. Eminim ki yeni havalimanı yapılana kadar biz burada mutlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

TASSA'DAN ERTELEME

Öte yandan Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Yönetim Kurulu THY'nin grev aşamasında olduğu için her yıl kutladıkları "31 Mayıs Kabin Memurları Günü Kutlaması" ile ilgili etkinlikleri erteledeğini açıkladı. TASS Yönetim Kurulu imzasıyla yazılı olurak şu açıklama yapıldı:

"Üyelerimizin çok büyük bir bölümünü ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına gelmesi ve tarafların uzlaşamaması sonucu yaşanan sıkıntılı süreç nedeniyle 2013 yılı '"31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü Kutlaması" ileri bir tarihe ertelenmiştir. Uçuş emniyeti ve işyeri huzurunun yeniden sağlanması amacıyla sürecin en kısa sürede uzlaşma ile sonuçlanması umudumuzu yineleyerek saygılarımızı sunuyoruz." - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamdi Topçu: Artık Sendika Diye Bir Problemimiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement