Hasta Tutuklar İçin E Tipi Eylem - Son Dakika
Güncel

Hasta Tutuklar İçin E Tipi Eylem

Hasta Tutuklar İçin E Tipi Eylem

İHD, cezaevlerinde bulunan hasta tutukluların serbest bırakılması ve tedavileri önündeki engellerin kaldırılması talebiyle basın açıklaması düzenledi.

13.06.2014 14:46  Güncelleme: 14:40

İHD Diyarbakır Şubesi, cezaevlerinde bulunan 202'si ağır 622 hasta tutuklunun serbest bırakılması ve tedavileri önündeki engellerin kaldırılması amacıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevin önünde bir basın açıklaması gerçekleşirdi.

Üzerinde "Susma, suça ortak olma. Hasta mahpuslara özgürlük" ve cezaevlerinde yaşamını yitiren tutukluların isimlerin üzerinde yazılı olduğu pankart ve dövizlerin taşındığı açıklamaya İHD yönetici ve üyeleri, TUHAD-DER yönetici ve üyeleri ile insan hakları aktivistleri katıldı.

Açıklamayı yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, cezaevlerinde 622 hasta tutuklunun olduğu ve 202'sinin durumunun ise ağır olduğu bilgisini paylaştı. Bu güne dek yaptıkları eylem ve açıklamalarla hasta tutukluların durumuna dikkat çektiklerini, hükümetin yetkili organları ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunarak konu hakkında bilgilendirdiklerini belirten Bilici, ancak hasta tutukluların hala serbest bırakılması veya tedavilerinin yapılması konusunda bir sorumlu ve duyarlı bir davranış ortaya konulmadığını belirtti.

BİLİCİ: "CEZAEVİ SIKINTILARI ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASIDIR"

Bilici, hükümet yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde cezaevlerinde yaşanacak ölümlerden sorumlu olduklarını ifade ettiklerin söyleyerek, "Maalesef hükümet her defasında verdiği sözleri yerine getirmedi. Ve hala getirme noktasında da direniyor. Cezaevlerinde onlarcası yaşamını yitirdi. Onlarcası sakat kaldı ve onlarcası da ölüm sınırında. Bizim artık tahammülümüz kalmamıştır. Eğer hükümet gerçekten samimi ve dürüstse ve bu sürece inanıyorsa, çözüm sürecinin ruhuna göre hareket etmelidir. Cezaevindeki sıkıntılar, çözüm sürecin bir parçasıdır" dedi.

Bilici'nin ardından konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Cezaevleri Komisyonu üyesi Muhterem Süren, hasta tutukların serbest bırakılması için imza kampanyası başlattıklarını belirterek, yarında itibaren imza kampanyasının kentin değişik noktalarına kurulacak standlarla 27 Haziran'a kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Merkezi Cezaevi Komisyonu ve tüm İHD şubelerinin katılımıyla 27 Haziran'da, hasta tutuklular için 2 günlük 'Yaşam Nöbeti' eylemi tutulacağını belirten Süren, eylemin ardından toplanan imzaların yapılacak bir yürüyüşle TBMM'ye verileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hasta Tutuklar İçin E Tipi Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement