Havacılık Malzeme ve Otonomi Projesi'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika
Güncel

Havacılık Malzeme ve Otonomi Projesi'nde İmzalar Atıldı

Havacılık Malzeme ve Otonomi Projesi\'nde İmzalar Atıldı

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Hiçbir Ar-Ge projesi, Ar-Ge yapalım bununla ilgili bir araştırma olsun diye yapmıyoruz.

20.02.2014 16:41

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, "Hiçbir Ar-Ge projesi, Ar-Ge yapalım bununla ilgili bir araştırma olsun diye yapmıyoruz. Bunların hepsinin gideceği yeri biliyoruz. Hepsi bir amaca hizmet edecek" dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yol Haritası kapsamında "Havacılık Malzeme ve Otonomi Projeleri'nin imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, FEMSAN Genel Müdürü Ertuğrul Ülker, VIG METAL Genel Müdürü Vedat Güngören, GÜR METAL Genel Müdürü Gürsel Yardımcı, DOWAKSA Genele Müdürü Mithat Okay, MİR ARGE Genel Müdürü İbrahim Mirmahmutoğulları, TEI Genel Müdürü Mahmur Akşit, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Özgenoğlu ve davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Savunma Sanayii Müsteşarı Bayar, doktora sahibi mühendislere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "İhtiyaç olmadan da bu işler olmuyor. Savunma sanayimiz işçilikten teknisyenliğe, oradan mühendisliğe terfi etti. Teknolojiye ve hatta bilime terfi ediyor" diye konuştu.

Ar-Ge çalışmalarını takip ettiklerini belirten Bayar, şunları aktardı:

"Her bir projemiz çok önemli, her birinin nereye gittiğini izledik. Hiçbir Ar-Ge projesi, Ar-Ge yapalım bununla ilgili bir araştırma olsun diye yapmıyoruz. Bunların hepsinin gideceği yeri biliyoruz. Hepsi bir amaca hizmet edecek. Araştırmamızı biz istiyoruz ki uzman şirketlerimiz üretsin, onları ana yüklenicilerimize versin, montaj yapılabildiği gibi onlarda bunları motorun içine koysun, oradan da uçağın içine koyalım. Bunun hepsi entegredir, plandır, yol haritasıdır. Yapacağımız her çalışmayı biz sonunda Silahlı Kuvvetlerimize yenilemek olarak vereceğiz, hedef bu ve de dünya standardında."

"Havacılık Malzeme ve Otonomi Projesi" kapsamında firma yöneticilerinin imza atmasının ardından toplu fotoğraf çekinildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havacılık Malzeme ve Otonomi Projesi'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement