Bağlar'da Hem Meslek Öğreniyor Hem Fıtness Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

Bağlar'da Hem Meslek Öğreniyor Hem Fıtness Yapıyorlar

Bağlar\'da Hem Meslek Öğreniyor Hem Fıtness Yapıyorlar

Diyarbakır Valiliğinin Bağlar ilçesinde açtığı Fatih Aile Destek Merkezinde, kadınlar hem meslek ediniyor hem de spor yaparak stres atıyor.

08.01.2014 08:10  Güncelleme: 08:14

Diyarbakır Valiliği’nin kentin en yoksul bölgesi olarak bilinen Bağlar ilçesinde açtığı Fatih Aile Destek Merkezi sayesinde kadınlar hem meslek ediniyor hem de spor yaparak stres atıyor.Diyarbakır’da olaylar ve yoksulluklarla gündeme gelen Bağlar ilçesi, kabuk değiştirmeye başladı. Yoksulluğun en fazla etkilediği kadınlar, farklı aktivitelerle anılmak istiyor. Yaklaşık iki ay önce Diyarbakır Valiliği tarafından hayata geçirilen Fatih Aile Destek Merkezi, Bağlarlı kadınların uğrak mekanı haline geldi. Evlerinden çok merkeze gelerek zaman geçiren Bağlarlı kadınların mutlulukları gözlerinden okunuyor.

Aile Destek Merkezi’nde şu ana kadar 250 kadın kurs görürken, verilen bu kurslarla Bağlar’da yaşayan kadınların ve genç kızların, beceri kurslarında eğitilerek, yaşantılarının, kazandıkları bu becerileri bir mesleğe dönüştürmeleri hedefleniyor. Verilen meslek kursların öğretmenleri Halk Eğitim Merkezi bünyesinden karşılanırken, duruş ve tavırlarıyla örnek teşkil edecek öğretmenlerin seçilmesine önem veriliyor. Kursiyer kayıtlarında herhangi bir kısıtlama getirilmezken, merkeze gelen kadınların çocuklarına özel ana sınıfları oluşturuldu.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR YER AÇILDI”

Merkeze gelerek meslek öğrenen Bağlarlı kadınlardan Seher İpek, merkeze yaklaşık bir aydır geldiğini dile getirerek, el işi ve el sanatları bölümünü seçtiğini söyledi. İpek, “Çok sevdiğim bir bölüm. İyi ki böyle bir yer açıldı ve bize böyle bir imkan sunuldu. Gayet memnunuz. Evde oturup sıkılmaktansa buraya gelip bir şeyler yapmak çok güzel. Bize böyle bir imkanı sunanlara teşekkür ediyoruz” dedi. Bir diğer kursiyer Fatma Kaya ise, böyle bir merkezin Bağlar’da açılmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Kaya, merkezin uzak bir yerde açılması durumunda faydalanamayacağını, merkezin evlerine yakın olmasının çok daha iyi olduğunu kaydetti. Kaya, el sanatları ve el tekstili ürünleri yapığını ve hem makine kullandığını hem de meslek öğrendiğini sözlerine ekledi.

ÖĞRETMENLERDEN TAM DESTEK

Bağlarlı kadınlara dikiş-nakış ve el sanatları dersi veren öğretmen Kadriye Aksoy da, “Bayanlarımız evdeki sıkıntılarını atamıyorlar. Psikolojik ve sosyolojik sıkıntılarını atamıyorlar. Ama buraya geldiklerinde çevre ediniyorlar. Gerçekten çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Mesleki faaliyetler anlamında da güzel eğitimler alıyorlar. Meslek kazanıyorlar” diye konuştu.

İLK KEZ FITNESS YAPIYORLAR

Merkeze gelen kadınlar kurslarını bitirdikten sonra spor salonuna inerek burada kas ve vücutlarını geliştiriyor. Hayatında ilk kez spor salonuna geldiğini ifade eden Esra Yavuz, “Burada spor yaparak kaslarımızı güçlendiriyoruz. Spor sonuçta faydalıdır. Sağlıklı bir yaşam için spor diyiyorum” şeklinde konuştu. İlk kez fıtness ile tanışan Hamdiye Getiren ise, “Spor yapıyoruz. Kaslarımızı geliştiriyoruz. Sağlığımız için yapıyoruz. Faydalı oluyor. Her anlamda bize faydalı oluyor. Buranın eğitimi çok güzel. Diyarbakır’daki bütün kadınları buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAYANLARA FAYDALI OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Fatih Aile Destek Merkezi’nin koordinatörü Hülya Çakmak ise, kadınların tüm sorunları ile yakından ilgileniyor. Çakmak, Bingöllü olmasına rağmen Diyarbakır’ı çok sevdiğini ifade dile getirerek “Diyarbakır için yapılan çalışmalarda yer almak çok hoşuma gidiyor. Diyarbakır halkı için yapılan bütün aktivitelerde bulunmak istiyorum. Özellikle bayanlara faydalı olduğum da çok mutlu oluyorum. Toplumsal açıdan yapılan bütün projeleri destekliyorum. Özellikle bayanlar Güneydoğu kesiminde bayanlarımız aynı çerçevede gösteriliyor. Onlar sanki aynı şeyi yapıyorlar gibi gösteriliyor. Bayanlar bir ailenin temel direğidir. Çünkü bireyleri yetiştirenler bayanlarımızdır” dedi.

DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağlar'da Hem Meslek Öğreniyor Hem Fıtness Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement