Hindistan Başbakanı Singh'in Keşmir Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hindistan Başbakanı Singh'in Keşmir Ziyareti

Hindistan Başbakanı Singh\'in Keşmir Ziyareti

Mağazalar, işyerleri ve okullar, Singh'in ziyareti nedeniyle protesto amaçlı açılmadı Srinagar'da güvenlik önlemleri artırıldı

25.06.2013 11:07

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in tartışmalı Keşmir bölgesine bugün başlayan iki günlük ziyareti, grevle protesto edildi.

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kesiminde, ayrılıkçı grupların çağrısıyla bazı mağazalar, işyerleri ve okullar bugün açılmadı.

Çok sayıda polis ve paramiliter gücün Srinagar'a sevkedildiği, kente giden bazı anayolların trafiğe kapatıldığı belirtildi. Güvenlik önlemlerinin, Başbakan Singh'in gün içinde yerel yetkililerle bir araya geleceği kongre merkezinde de yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Srinagar'da dün ordu konvoyuna düzenlenen saldırıda 8 asker hayatını kaybetmiş, 13 asker yaralanmıştı.

Hindistan ile Pakistan'ın, üzerinde hak ettiği Keşmir'in Yeni Delhi kontrolündeki kesiminde, bağımsızlık ya da Pakistan ile birleşme talebinde bulunan ayrılıkçı örgütler, 1989 yılından bu yana savaşıyor. Hindistan ise Pakistan'ı, militanları eğitip silahlandırarak bölgeye göndermekle suçluyor. Çatışmalarda, çoğu sivil, 68 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hindistan Başbakanı Singh'in Keşmir Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement