
Kuzey Hollanda'nın Zaandam kentinde görüntü kirliliğini engellemek için balkonlar ve dış cephedeki çanak antenlere yasak getirildi. Türklerin yoğun olduğu semtteki kiracılara son ihtar mektubunu gönderen ev ve iskan bürosu ZVH, balkonlardaki çanak antenlerin kaldırılması için son sürenin 2 Nisan olduğunu açıkladı. Semtte yaşayan Türkler, 'Tek lüksümüz çanaktı onu da elimizden almak istiyorlar' diyerek çanak anten yasağına tepki gösterdi.
KUZEY Hollanda'nın Zaandam kentinde görüntü kirliliğini engellemek için çanak antenlere yasak getirildi. Kiracılarına son ihbar mektubunu gönderen Ev ve İskan Bürosu ZVH, son sürenin 2 Nisan olduğunu açıkladı. 'Türk kanallarımızı elimizden alamazsınız', 'Anadilimizdeki yayınları seyretmek hakkımızdır', 'Hakkımızı arayacağız' diyerek ZVH'nın kararına tepki gösteren Türk sakinlerden Rafiye Fırat, Ali Şahin, Şevket Avcı, İbrahim Sarıkaya, Fikret Doğan, Salih Yiğitsoy, Mahmut Avcı, Şanlı Kuş, Hacı Ulusoy, Ramazan Erdoğdu, davut Özer, Abdullah Gökalp, Ramazan Korkmaz, Muhammed Soy ve Yakup Avcı, 'Bu semtin çoğunluğu Türk olmak üzere yüzde 90'ı göçmen. Görüntü kirliliği oluşturuyor diye şimdide çanak anten yasağı getirdiler. Balkonlar ve dış cephelerde asılı olan tüm çanak antenlerin 2 Nisan'a kadar kaldırılmasını istiyorlar.
'MAHKUM EDİLMEK İSTEMİYORUZ'
Biz bu çanakları kaldırırsak ne yapacağız? Bizi dört duvar arasına mı hapis edecekler. Varımız yoğumuz, tek lüksümüz çanaktı onu da elimizden alacaklar. Anadilimizdeki yayınları seyretmek bizim de hakkımızdır. Türk kanallarını bizim elimizden alma hakları yoktur. Eğer çanak antenler görüntü kirliliği yaratıyorsa, önce çözüm getirsinler, ondan sonra çanak antenlere yasak koysunlar. Çözüm gelmeden çanakları kaldırmayacağız? diyerek çanak anten yasağına tepki gösterdiler.
Son Dakika › Güncel › Hollanda'da Çanak Anten Yasağı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.