Huzurevi sakinlerine 1 yıl boyunca kitap okudular - Son Dakika
Güncel

Huzurevi sakinlerine 1 yıl boyunca kitap okudular

Huzurevi sakinlerine 1 yıl boyunca kitap okudular

Çankırı Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Her yaşlıya bir kitap" projesi kapsamında bir yıl boyunca huzurevine giderek kitap okuyan 12 öğrenciye teşekkür belgesi veril...

19.11.2013 12:48

Çankırı Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Her yaşlıya bir kitap" projesi kapsamında bir yıl boyunca huzurevine giderek kitap okuyan 12 öğrenciye teşekkür belgesi verildi.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Çankırı Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, huzurevinde kalan misafirleri unutmayarak onlara kitap okumaya giden öğrencilere teşekkür etti.

Huzurevlerinin, "toplumda bir şeylerin artık iyiye gitmediğinin göstergesi" olduğunu ifade eden Petek, "Keşke anne ve babalarımız yaşlandıklarında bizim yanımızda olsalar. Bizim medeniyetimiz, "anne babanız yanınızda ihtiyarladığında ona of bile demeyin' der. Biz, 'neden onlar orada' diye sorup, bunun cevabını aramalıyız. Anne babamızı oraya götürmemek için çözüm aramalıyız" dedi.

Çankırı Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz da huzurevinde kitap okuma etkinliğine katılarak her hafta bir yaşlıya kitap okuyan öğrencilere teşekkür etti.

Projeye başlarken yaşlıların da kitap okumasını amaçladıklarını anlatan Kapusuz, "Projemizin sosyal boyutunun daha ağır bastığını bir süre sonra öğrencilerimiz ile yaşlılarımız arasında bir gönül bağı oluştuğunu fark ettik. Dahası öğrencilerimiz bizimle huzurevi sakinleri hakkında konuşurken onlara karşı daha merhametli, daha şefkatli olduklarını hissettik ve çok mutlu olduk" diye konuştu.

Huzurevlerinin, "ölümün bekleneceği yerler" olmadığını dile getiren Kapusuz, "Bize düşen görev kendilerini kalabalık bir ailenin mensubu olarak görmelerini ve mutlu olmalarını sağlamaktır. Onlar da bakarken gözleri parlamalı , şen kahkahaları duyulmalı" dedi.

Konuşmaların ardından kampanya kapsamında huzurevine giderek yaşlılar için kitap okuyan 12 öğrenciye teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Huzurevi sakinlerine 1 yıl boyunca kitap okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement