İç Dünyanızdaki Tıkanıklığı 'Rüya Psikodraması'yla Yok Edin - Son Dakika
Güncel

İç Dünyanızdaki Tıkanıklığı 'Rüya Psikodraması'yla Yok Edin

İç Dünyanızdaki Tıkanıklığı \'Rüya Psikodraması\'yla Yok Edin

Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi ile yapılan işbirliğiyle ünlü psikodrama terapisti Gabriele Stiegler tarafından İstanbul'da iki günlük 'Rüya Psikodrama Atölyesi' gerçekleştirildi.

27.11.2013 07:59  Güncelleme: 07:56

Stiegler, bu özel deneyimle katılımcıların bilinç altı rüyalarını psikodrama sahnesinde yaşatırken bilinç üstü engellerin sahnede çözümlenmesini sağladı. Belirli aralıklarla aynı veya benzer rüyaların görülmesinin kişinin tıkalı bir dinamiğine işaret edebildiğine dikkat çeken Stiegler, "Rüya psikodramasında amaç iç dünyasındaki tıkanmayı farkındalık kazandırma yoluyla çözmek" dedi

Dünyaca ünlü psikodrama terapisti Gabriele Stiegler, Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi'nin davetlisi olarak geldiği Türkiye'de iki günlük özel bir 'Rüya Psikodrama Atölyesi' gerçekleştirerek, uyguladığı yöntemlerle katılımcıların iç dünyalarına dönmelerine aracılık etti..!

Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi'nde; psikologtan mali müşavire, öğretmenden sigortacıya kadar farklı meslek gruplarından 14 katılımcıyla gerçekleştirilen özel 'Rüya Psikodraması'nda ünlü terapist Stiegler, katılımcıların bilinç altı rüyalarını psikodrama sahnesinde yaşatırken bilinç üstü engeller sahnede çözümlendi, hayali rüyalar sahneye getirildi ve yine sahnede yaşandı.

Dr. Jacob Levi Moreno tarafından hayata geçirilen bir grup psikoterapi yöntemi olan psikodramada gerçekliğin dramatizasyon yoluyla yeniden deneyimlendiğini ve Dr. Moreno'nun insanın üç temel dinamiği olarak gördüğü spontanlık, yaratıcılık ve eylem olgularını bu tekniğin temeline oturttuğuna dikkat çeken Psikolog ve Psikodrama Terapisti Gabriele Stiegler, "Psikodrama tekniği ile yapılan bir çalışma, insanın kendine bakabilmesinin ve kendini başkalarının gözünden görmeyi öğrenmesinin önünü açar. İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz iki günlük 'Rüya Psikodraması' çalışmasında da katılımcılar psikodramanın sahneleme, canlandırma, çözülme ve farkındalık kazanma aşamalarının tümünün işleyişini gördüler ve yaşadılar" dedi.

Benzer rüyalar iç dünyanızdaki tıkanıklığa işaret edebilir!

Psikodramanın canlandırma yoluyla kişiye deneyim ve farkındalık kazandırma süreci, yaşanmış olayların etkilerinin iyileştirilmesinde kullanıldığı gibi rüyaların incelenmesi, değerlendirilmesi, iç dünyanın dinamiklerinin tespit edilmesinde de kullanıldığını hatırlatan Stiegler, şöyle devam etti: "Kökü dış dünyayla etkileşimde yatan iç dünya dinamikleri, kişinin hayatında kendini farklı yollarla gösterebiliyor. Bunlardan biri de kişinin gördüğü rüyalardır. Özellikle belirli aralıklarla aynı veya benzer rüyaların görülmesi, kişinin tıkalı bir dinamiğine işaret edebiliyor. Rüya psikodramasında amaç sadece kişiye rüyasını yeniden yaşatmak veya anlattırmak değil; iç dünyasındaki tıkanmayı farkındalık kazandırma yoluyla çözmektir. Rüya, sahnede bilinç açık olarak yaşatılıyor. Çalışmanın spontan ilerlemesi ve eyleme dayalı olması, rüyasını çalışan kişide açılma ve aydınlanma sağlar."

İstanbul-Berlin Arası 'Rüya Köprüsü'..!

Ayna Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi ve Psychodrama Forum ile İstanbul-Berlin arasında bir 'Rüya Köprüsü'nün temelini attıklarını, birlikte psikodrama çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Gabriele Stiegler, İstanbul'da 'Psikodrama' atölye çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Gabriele Stiegler Kimdir?

1951 yılında Almanya'da doğan Gabriele Stiegler, Berlin Frein Universitaet'te Psikoloji eğitimi aldı. 1992 yılında psikodrama eğitimini tamamlayan Stiegler, 1994 yılından beri Psikodrama Liderliği yapıyor. Almanya'nın çeşitli üniversitelerinde verdiği eğitimler dışında Yunanistan, Avusturya ve İsviçre'de bu alanda çeşitli seminerler düzenleyen psikolog, psikodrama yöneticisi ve süpervizör Gabriele Stiegler, ayrıca psikoterapi alanında şiddet ve travma gören insanlarla 15 yıl boyunca yoğun çalışmalar yaptı. 2003 yılında Psikodrama Berlin Forum'u kuran Stiegler, o tarihten beri şirket eğitimlerinde psikodrama metotları ile çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İç Dünyanızdaki Tıkanıklığı 'Rüya Psikodraması'yla Yok Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement