İçki Satışını Sınırlandıran Kanunun Uygulanması - Son Dakika
Güncel

İçki Satışını Sınırlandıran Kanunun Uygulanması

İçki Satışını Sınırlandıran Kanunun Uygulanması

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, saat 22.00 ile 06.00 arasında alkol satışını yasaklayan kanunun, kayıt dışı, yani kaçak içki piyasasını artırabileceği uyarısında bulundu.

13.09.2013 16:47

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, saat 22.00 ile 06.00 arasında alkol satışını yasaklayan kanunun, kayıt dışı, yani kaçak içki piyasasını artırabileceği uyarısında bulundu.

Cengiz Üstün, alkol satışına saat sınırlaması öngören yasanın iptali için itirazlarda bulunduklarını dile getirdi. Zaman içerisinde yasanın sıkıntılarının daha fazla gün yüzüne çıkacağını belirten Üstün, Türkiye'nin yasanın dünyada ender uygulanan ülkelerden biri olmasının tepkileri de beraberinde getireceğini inandıklarını söyledi. Kent genelinde 2 bin 500'e yakın alkol satan esnafın bulunduğunu söyleyen Başkan Üstün, bu durumun bir nevi ticari kısıtlama olduğunu söyledi. Tekelci esnafın rızklarını bu satışlardan kazandıklarının unutulmaması gerektiğini kaydeden Üstün, "Ben bu yasanın bu haliyle alkol tüketimini azaltacağını düşünmüyorum çünkü bu bir noktada bağımlılık, diğer bir noktada ise zevk meselesi. Yani bu yasaklarla kısıtlanacak ya da azaltılacak bir durum değil. Alkol tüketimini azaltılmasının çözümü bu olmamalı, eğitim ve bilinçlendirme olmalı" dedi.

"YASA FARKLI YÖNLERİ İLE TEKRAR DEĞERLENDİRİLMELİ"

Var olan kayıt dışı alkol piyasasının bu yasa ile birlikte aratacağına da dikkat çeken Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hatırlanacağı üzere alkol ve sigaraya zam gelmiş ve vergileri artırıldığında kaçak içki vakaları da artış göstermişti. Bu yasa ile birlikte biz kayıt dışı alkol piyasasının da hareketleneceğini düşünüyoruz. Özellikle turizm bölgelerinde sıklıkla rastlanan bu olayların önüne geçebilmek için, bu yasanın üzerinde biraz daha çalışılması ve farklı yönleri ile ele alınması gerektiğine inanıyorum."

ESNAF VE VATANDAŞA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Yasanın geçiş sürecinde esnafa ve vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Üstün, iki günlük süreçte esnaf ya da vatandaştan kendilerine ulaşan tartışma, kavga gibi bir olayın olmadığını da sözlerine ekleyerek, "Şu anda Allah'a şükür böyle bir olay yaşamadık. Tabii bu yaşanmayacağı anlamına gelmez. Bu beğenilsin ya da beğenilmesin sonuçta bir kanun ve biz de her vatandaş gibi bu kanuna uymak zorundayız. Vatandaşlardan bizlerin ricası, lütfen akşam saat 22.00'den sonra alkol satışı konusunda esnafımıza ısrarcı olmasınlar. Tekelci esnafımız ise insanlar kanuna alışıncaya kadar mevcut sağduyularını biraz daha artırsın" diye konuştu.

Başkan Üstün, ayrıca kentte şu ana kadar söz konusu yasağın ihlalinden dolayı iş yeri hakkında cezai işlem uygulanan bir esnafın da bulunmadığını da söyledi.

POLİS VATANDAŞLARDAN GELEN ŞİKAYETLERİ DE DİKKATE ALIYOR

Öte yandan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerin denetimlerini hem resmi hem de sivil olarak yaptıkları bildirildi. Polis telsizlerinden geçen anonslarda, yasadan haberdar olan vatandaşların şikayetleri doğrultusunda hareket edildiği de gözlenirken, emniyetin ayrıca bu denetimlerini kentte bulunan MOBESE kayıt sistemi üzerinden de gerçekleştirdikleri belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İçki Satışını Sınırlandıran Kanunun Uygulanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement