İit Kudüs Temas Grubu Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İit Kudüs Temas Grubu Toplantısı

İit Kudüs Temas Grubu Toplantısı

İİT Kudüs Temas Grubu, uluslararası topluma İsrail'in saldırıları ve Kudüs'te İslami değerlere yönelik "kışkırtıcı eylemleri" karşısında sorumluluk taşıma çağrısında bulundu.

12.11.2014 23:57

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs Temas Grubu, uluslararası topluma, İsrail'in saldırıları karşısında sorumluluk taşıma çağrısı yaptı.

Grubun, Fas'ın başkenti Rabat'taki toplantısının kapanış bildirisinde, Kudüs ve İslam'ın kutsal değerlerini korumak için uluslararası güçlerle görüşmeler yapacak ve İİT Genel Sekreterliği ile koordineli çalışacak 3 ekibin oluşturulması yönünde karar alındı.

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar tarafından okunan bildiride, İsrail'in halihazırdaki saldırıları konusunda uyarıda bulunularak, "dünyadaki terör ve aşırılıkla mücadele yolunun, Filistin meselesine çözüm bulmak ve İslam'ın kutsal değerlerine yönelik İsrail provokasyonlarını durdurmaktan geçtiği" belirtildi.

Bildiride ayrıca söz konusu provokasyonların, yüzlerce Müslümana Filistinli kardeşlerine yardım etmekten mahrum olma duygusu yaşattığı ifade edildi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki ise Müslümanların attığı bu adımların yeni bir merhale inşa ettiğini, uluslararası topluma, "Aksa için sorumluluk taşıma ve İsrail ihlalleri karşısında sessiz kalmama" mesajı gönderdiğini kaydetti.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni de Filistin'in Kudüs'teki son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü zirve talebinin, İİT tarafından değerlendirileceğini, mevcut durumun, etkili kararların alındığı bir zirve düzenlemeyi gerektirdiğini belirtti.

Bakanlar düzeyindeki Kudüs Temas Grubu, başta Kudüs olmak üzere Filistin davasına destek ve İİT'nin bu konudaki ortak tutumunun ilgili uluslararası platformlarda duyurulması amacıyla geçen yıl Gine'nin başkenti Konakri'de yapılan İİT Dışişleri Bakanları toplantısında alınan kararla kurulmuştu. - Fas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İit Kudüs Temas Grubu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MELEK ASKER..........?: BİZİM GRUPLARA YADA HEYETLERE YADA DEVLET BAŞKANLARINA İHTİYACIMIZ YOK. . . . ÇÜNKÜ HEPSİNDEN MAAŞALLAH SÜRÜSÜNE BEREKET BİR SÜRÜ VAR. . . . ANCAK DÜŞÜNCE KURULUŞLARIMIZ YOK. . . . BİR ÇOK SAYIDA DÜŞÜNCE KURULUŞU KURMAMIZ LAZIM. . . . . . İMZA SİDRET'ÜL MÜNTEHENA. . . . . . . . . . . . . ? 0 0 Yanıtla

Advertisement