Ikby'de Hükümeti Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Ikby'de Hükümeti Kurma Çalışmaları

Ikby\'de Hükümeti Kurma Çalışmaları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde seçimlerde birinci çıkan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yeni hükümeti kurmak için diğer partilerle görüşecek KDP Milletvekili Hoşnav: “Kürdistan’ın şuan k...

20.10.2013 15:03

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 21 Eylül'de yapılan milletvekili seçimlerinde birinci çıkan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yeni hükümeti kurmak için hafta içinde diğer partilerle görüşecek.

KDP Milletvekili Ümit Hoşnav, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu hafta muhalefet partilerini ziyarete başlayacaklarını belirterek,  "Bizim birinci parti olarak söylediklerimiz açıktır. Kürdistan'ın şu anki durumu çok hassastır. Tüm partilerin içerisinde yer aldığı ulusal bir hükümetin kurulmasını istiyoruz" dedi.

Şimdiye kadar muhalefet partilerinin Süleymaniye kentinde bir araya gelerek, toplantılar yaptıklarını hatırlatan Hoşnav, KDP olarak iki gün içerisinde toplanıp, önemli kararlar alacaklarını ifade etti. Hoşnav, yeni hükümette Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) yer almasını istediklerini belirterek, "KYB, yeni hükümette yer almazsa Kürdistan'daki siyasi süreç yürümez" ifadesini kullandı.

KDP Yürütme Konseyi Üyesi Ali Avni de seçimlerden sonra yeni hükümeti kurma çalışmaları kapsamında partileri birbirine yaklaştıran gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz, KYB, Goran, Yekgirtu ve Komela İslam'ın da içinde yer aldığı çok partili bir hükümet istiyoruz. Bizim bütün taraflara ihtiyacımız var. Özellikle şimdiye kadar muhalefette kalan Goran'ın hükümette yer alarak sorumluluk üstlenmesini bekliyoruz."

KYB Milletvekili Goran Azad ise iki gün içinde KYB Başkanlık Kurulu'nun toplanarak yeni hükümette yer alıp almama kararını vereceğini söyledi. Azad, "Ben inanıyorum ki KYB, yeni hükümette olacak" dedi.

Goran Milletvekili Ali Hame Salih ise hükümete katılım konusunda henüz bir karar vermediklerini ancak bu konuda diğer partilerle görüşmelere açık olduklarını bildirdi. Salih, "Eğer Kürdistan halkı istiyorsa biz hükümete katılırız. Yoksa muhalefete devam ederiz" sözlerini kullandı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'de Hükümeti Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement