İkinci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi - Son Dakika
Güncel

İkinci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi

İkinci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi

Anadolu Ajansı (AA) ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ikinci dönem "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı" eğitimleri başladı.

17.09.2012 10:35

Anadolu Ajansı (AA) ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ikinci dönem "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı" eğitimleri başladı.

Polis Akademisi'nde gerçekleştirilen eğitime katılanları ziyaret eden AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, savaş muhabirliği eğitimi için yurt dışına giden AA çalışanlarının kendilerine aktardıkları bilgi ve deneyimler ışığında birinci dönem eğitimine başladıklarını ifade ederek, planlamayı da yurt dışındaki eğitim sistemini yakalamak ve önüne geçmek hedefiyle yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin bulunduğu bölgenin sürekli çatışma alanı olduğuna dikkati çeken Tek, "Çatışma alanlarında sadece haber üretmenin dışında aklımıza kendimizi korumaya ilişkin bir düşünce bile gelmediği dönemde bir başlangıç yaptık. İlk dönem beklediğimizin de üzerinde bir sonuç aldık. Bu sonucu dönem dönem bölgelere gönderdiğimiz arkadaşların hem haber trafiğindeki artışları hem de kendilerini sakınma konusundaki reflekslerinin ne kadar verimli olduğunu gördük" diye konuştu.

Eğitim süresince kursiyerlerden ekip ruhu içerisinde çalışmalarının isteneceğini kaydeden Tek, "Benim de sizlere önereceğim; burada aldığınız eğitimin yanında, egosu yüksek bir meslek olan gazetecilikte elbette bireysel çalışılır, bireysel davranılır ama bu savaş eğitimi süresince bir ekip ruhuyla çalışırsanız hem daha kolay hem daha keyifli ve güzel gider" dedi.

Her konuda kursiyerlere destek verileceğini belirten Tek, kursiyerlere başarılar diledi.

Tek'in konuşmasının ardından eğitim "Savaş Muhabirliği" dersiyle başladı.

-25 kursiyer katılıyor-

Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nın ikinci dönemine 25 kursiyer katılıyor.

Sertifika programının birinci döneminde 82 saat olan toplam eğitim ikinci dönemde 104'e, 42 saatlik pratik eğitim ise 72'ye çıkarıldı.

Polis Akademisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetişmiş personelinin de aralarında bulunduğu uzman eğitim kadrosu, "Savaş Hukuku", "Savaş Teorisi ve Terminolojisi", "Kimyasal ve Biyolojik Saldırılar", "Harita ve Rota Belirleme", "Savaşta Hayatta Kalmak" gibi konu başlıklarında eğitim verecek.

Program kapsamında verilecek dersler şöyle:

"Savaş, haber, fotoğraf ve görsel haber örnekleri, savaş foto muhabirliği, savaş muhabirliği, savaş kameramanlığı, beden dili, olağanüstü durumlarda medya yönetimi, yayın ilkeleri, ilk yardım (kalp masajı, kırıklar, sedyeyle taşıma), yaralanmalar, yanıklar, yakın savunma, terör ve terörizm, haber konusu olarak terör olayları, sığınmacılar mülteci kampları, teknoloji ve bilgi iletim güvenliği, toplumsal olaylar, suda hayatta kalma imkanları, patlayıcılar, mayın ve bubi tuzaklarıyla tehlikeli alanlar, silah balistik, adam kaçırma, rehin alma, kontrol noktaları, kişisel güvenlik teorik/alan (kurşun geçirmez ekipman, gaz maskesi kullanımı), savaşta hayatta kalma teorik/alan, araç güvenliği (ileri sürüş teknikleri), ikna stratejileri (algı yönetimi), savaş teorisi/terminolojisi, savaş hukuku, kimyasal, biyolojik, radrasyon ve nükleer saldırıları, hava ve deniz operasyonları, rota belirleme ve harita okuma, propaganda stratejileri"

-Gerçek mühimmat kullanılacak-

Programda, uygulamalı dersler kapsamında gerçek bomba, gerçek silahlar kullanılacak. Çevik kuvvet ekibi, toplumsal olaylara müdahale eğitiminde, sis bombası patlatacak ve biber gazı kullanacak. Eğitim kapsamındaki deniz operasyonu ve suda hayatta kalma dersi açık denizlerde, hava operasyonları ise canlı tatbikatlar şeklinde yapılacak.

Eğitime katılanların, doğanın zor şartlarıyla karşı karşıya kalabilmesi için dışarıda sabahlamaya yönelik çalışmalar da gerçekleştirilecek.

Katılımcılar, araç güvenliği dersinde de 8 saat ileri sürüş teknikleri eğitimi alacak. Profesyonel dalgıçlar da kursiyerlere suda hayatta kalma eğitimi verecek.

Eğitimlerde başarı gösterenlere "Başarı Belgesi", diğer katılımcılara ise

"Katılım Belgesi" verilecek. Teorik ve pratik ağırlıklı dersler, Ankara'da Polis Akademisi ve Anadolu Ajansı'nın eğitim salonu ve alanlarında verilecek.

Muhabir: Eda Ünlü Özen

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkinci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement