İlaç Devi Astellas'la Fason Üretim Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Güncel

İlaç Devi Astellas'la Fason Üretim Anlaşması İmzaladı

İlaç Devi Astellas\'la Fason Üretim Anlaşması İmzaladı

İş birliği kapsamında Santa Farma, Astellas'ın üriner sistem hastalıklarına yönelik ürününü Dilovası'nda bulunan yeni üretim tesisinde üretecek.

17.07.2017 14:18

Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, Japonya'nın önde gelen ilaç firmalarından Astellas ile iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında, 2015 yılında 150 milyon avroluk yatırımla GEBKİM OSB'de faaliyete geçirdiği Santa Farma Üretim Merkezi'nde Astellas'ın üriner sistem hastalıklarına yönelik ürününün yerli üretimini üstlenecek.

1923 yılında kurulan Astellas, onkoloji, üroloji ve nöroloji gibi terapötik alanlarda sunduğu ürünlerle dünyanın 50 farklı ülkesinde faaliyet gösteriyor. Dilovası GEBKİM OSB'de 80 bin metrekare alana yayılan Santa Farma üretim tesisi ve Ar-Ge merkezinin faaliyete girmesinin ardından fason üretimi ana faaliyet alanlarından biri olarak benimseyen Santa Farma, Avrupa Birliği'nin İyi Üretim Koşullarına Uygunluk (GMP) sertifikasına sahip üretim tesisinde Astellas'ın yenilikçi ürünlerini üretmeye başlayacak. Santa Farma, iş birliği kapsamında uzun vadede Astellas'ın ürününün Avrupa üretim merkezi olmayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Erol Kiresepi, şunları söyledi: "Yaptığımız yatırımlar sonucunda yerli fason üretim vizyonumuzu hayata geçirmeye başladığımız bir dönemdeyiz. Son teknoloji ürünü araçlarla donatılan üretim tesisimiz ve titiz yaklaşım sergileyen ekibimizle dünya çapında önemli bir müşteriyi daha portföyümüze katmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz, yeni ve modern tesisimiz aracılığıyla dünyanın önde gelen ilaç firmalarının ürünlerinin Türkiye'de üretilmesini sağlamak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlaç Devi Astellas'la Fason Üretim Anlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement