İlim Yayma Cemiyeti'nden Görkemli Açılış - Son Dakika
Güncel

İlim Yayma Cemiyeti'nden Görkemli Açılış

İlim Yayma Cemiyeti\'nden Görkemli Açılış

İlim Yayma Cemiyeti'nin Şanlıurfa şubesi düzenlenen görkemli acılış ile yoğun katılım topladı.

13.04.2015 11:22

İlim Yayma Cemiyeti (İYC), 155'ci şubesini Şanlıurfa'da açtı. Açılışa İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün'ün ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tülün, amaçlarının ümmetin gençliğini geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Açılışa Vali İzzettin Küçük, İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Genel Başkanı Yusuf Tülün, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın okuduğu dua ile açılış gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar şube binasını gezdiler.

Binayı gezen Vali İzzettin Küçük, cemiyetin çalışmalarına oranla binanın küçük olduğunu ve büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Açılışın ardından açıklamada bulunan İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Genel Başkanı Yusuf Tülün, Şanlıurfa'da açılışını gerçekleştirdikleri şube ile faaliyetlerinin ilk adımlarının attıklarını belirti. Tülün, "Bundan sonraki hedeflerimiz öğrencilerimiz ile birlikte ümmetin emaneti olan yavrularımız ile iç içe olacağız. Şanlıurfa'da kısa süre içinde alacağımız destekler ile bir yükseköğrenim öğrenci yurdunu açacağız. Bugün burada imam hatip okulları ile ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz ve imam hatipler ile ilgili yerel bir değerlendirme yapacağız. İlim Yayma Cemiyeti şuanda Türkiye'de 155 şubesi ile 130 yurdu ve barındırdığı 20 bin öğrencisi ile sivil toplum örgütlerinin baba ocağı ile en güçlü kurumlarından biri" dedi.

'60 YURDUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR'

Diğer sivil toplum kuruşları ile birlikte ülkenin çocuklarına yarına emanet etmenin bahtiyarlığı içinde olduklarını söyleyen Tülün şunları kaydetti: "Tam donamlı, dünyayı doğru okuyan, kurda kuşa yem olmadan doğru yolda ilerleyen gençlerimizi yarınlara hazırlama dışında hiç bir hesabımız yok. Sadece milletimizin dualarına muhtacız. Şuanda 60 kadar yurdumuzda inşa halinde. Bunları tamamladığımız zaman 5 bin kadar öğrencimizi daha misafir edeceğiz. Bu şube ile birlikte peygamberler şehri olan Şanlıurfa'da İlim Yayma Cemiyetinin çalışmalarının başlamış olması beni çok mutlu ediyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İlim Yayma Cemiyeti'nden Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement