İlkadım Kaymakamlığı'ndan Engelliler İçin İki Adım - Son Dakika
Güncel

İlkadım Kaymakamlığı'ndan Engelliler İçin İki Adım

İlkadım Kaymakamlığı\'ndan Engelliler İçin İki Adım

'İlkadım'da Engelli ve Yaşlıların Kamu Hizmetlerine Engelsiz Erişimi' ve 'Beni Gerçekten Anlıyor musun?' adlı projeler, basına tanıtıldı.

14.06.2013 12:21  Güncelleme: 18:27

Samsun İlkadım Kaymakamlığı, AB ve Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından da kabul edilen 'İlkadım'da Engelli ve Yaşlıların Kamu Hizmetlerine Engelsiz Erişimi' ve 'Beni Gerçekten Anlıyor musun?' adlı projeler basına tanıtıldı.

Kabul edilen iki proje, kaymakamlık binasında basınla paylaşıldı. Projeler hakkında bilgi verilen toplantıda konuşan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, ilçe olarak hem nüfus yönünden hem de şehirdeki ekonomik, ticari kent fonksiyonları yönünden şehrin merkezinde bulunduklarını söyledi. Narinoğlu, "İlkadım Samsun kentinin kendisidir. Bizim yaptığımız, kurumların yaptığı projeleri bir çatı altında toplamak ve birlikte daha çok hizmet eder hale getirerek yeni projeler üretmek. Eğitim, gençlik ve engelliler konusunda yoğunlaşıyoruz. Bu anlamda yaptığımız projeler destek görüyor. Hayırseverimiz bir kıvılcım beklemekte. Görüldüğü gibi sahada kaynaklar var. Harekete geçirilmeyi bekleyen kurumlar, kuruluşlar var. Biz bir öncü olarak buraları harekete geçiriyoruz" dedi.

Onay gören projelerin ise içerisinde 7 kurumu barındıran İlkadım Kaymakamlığı binasına 8 kişilik engelli asansörü ile 15-29 yaş arası 20 işsiz gence 320 saat işaret dili tercümanlığı eğitimi, Samsun'da yaşayan 100 işitme engelli 25 saat ortak işaret dili eğitimi, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan 400 personele 15'er saat işaret dili farkındalığı eğitimleri verilerek işitme engellilerin toplumsal kaynaşmalarına katkı sağlanmanın hedeflenmesi olduğu belirtildi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlkadım Kaymakamlığı'ndan Engelliler İçin İki Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement