İlker Kaya'nın Şakağından Çıkarılan Mermi İnceleniyor - Son Dakika
Güncel

İlker Kaya'nın Şakağından Çıkarılan Mermi İnceleniyor

İlker Kaya\'nın Şakağından Çıkarılan Mermi İnceleniyor

Bursa'da açlık grevine destek için eylem yapan BDP'lilerle karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada İlker Kaya'nın şakağına isabet eden kurşun, laboratuvara gönderildi.

21.11.2012 13:12  Güncelleme: 13:09

Bursa'da cezaevlerindeki açlık grevine destek için eylem yapan BDP'lilerle karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada 31 yaşındaki İlker Kaya'nın şakağına isabet eden kurşun, otopside çıkarılarak incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

Pazar günü sona eren açlık grevlerine 28 Ekim'de destek vermek amacıyla BDP'nin düzenlediği yürüyüşe karşıt grupların tepki göstermesi üzerine çıkan olaylar, Yavuz Selim ve Ulus Mahallesi'nde 4 gece sürdü. 30 Ekim gecesi çıkan olaylarda sol şakağına isabet eden kurşunla ağır yaralanan İlker Kaya, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 1 çocuk babası İlker Kaya 21 günlük yaşam savaşını kaybederken, Kaya'nın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan otopside Kaya'nın şakağındaki kurşunun 7.65 çapında olduğu öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, çıkarılan kurşunun incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildiğini söyledi. Kahya, "Daha önce olay yerinden elde ettiğimiz 7,65 ve 9 milimetre çapında fişekler vardı. Şimdi Kaya'nın şakağından çıkan çekirdek incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Bu çekirdeğin olay yerinden elde ettiğimiz boş kovanlardan mı yoksa başka bir silahtan mı çıktığı, yapılacak olan incelemenin ardından belli olacak. Elimizde bazı bulgular var ancak bunları laboratuvar sonuçları belli olduktan sonra açıklayacağız" dedi.

"KAZA KURŞUNU"

Yavuz Selim Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden İlker Kaya ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Vali Şahabettin Harput, "Türkiye gibi bir hukuk devletinde hiçbir suçun cezasız kalmayacağını, er ya da geç sanık veya sanıkların yakalanarak layık oldukları cezaya çarptırılacağını herkesin bilmesi, devlete güvenmesi, yanlış ve duygusal bir harekete kapılmaması lazım. İlker evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir talihsiz kaza kurşunu ile hayatını kaybetti. Bu olaylarla alakalı Bursa halkı aklıselim ile hareket etmiştir. Herkes yapılan yanlıştan ders almıştır. Yanlışın sadece Yavuz Selim'in, Ulus'un değil, bütün Bursa'nın huzurunu kaçırdığını biliyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Olayla alakalı gözaltına alınanlar oldu, tutuklananlar oldu. Takip edilen bir süreç" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlker Kaya'nın Şakağından Çıkarılan Mermi İnceleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement