İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu - Son Dakika
Güncel

İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu

İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu

Bursa İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları (İHMED) Derneği tarafından her yıl düzenlenen pilav günlerinin 14'üncüsü yapıldı.

25.06.2013 11:58

Bursa İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları (İHMED) Derneği tarafından her yıl düzenlenen pilav günlerinin 14'üncüsü yapıldı.

İnegöl İmam Hatip Lisesi bahçesindeki pilav gününe Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı okul müdürleri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda mezun katıldı. Pilav gününe İnegöl Tarihi Mehteri verdiği konserle renk kattı. İnegöl Tarihi Mehterinin konserinin ardından Sanayi Camii imamı İsmail Konaklı'nın Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHMED Başkanı Ahmet Taştan, "1989 İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bu dönem İHMED başkanlığını yürütmekteyim. Zor, ama bir o kadar da onur verici bir iş. Bizden önce hizmet veren arkadaşlarımıza, ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. İmam Hatiplilerin hizmetini görmek, onların bir araya gelmesi için çaba sarf etmek kıymetli bir iş. Bu okuldan 32. dönem mezunlarını verdik. Bu kadar mezun arasında, aramızdan ahrete göç edenler oldu. Allah rahmet eylesin. İlk mezunlarımızdan dede olanlar var. Yeni genç mezun arkadaşlarımızın üniversitede okuduğunu ve kat sayı probleminin kalktığını biliyoruz. Ülkemizin geleceği ile ilgili karanlık emeller besleyenlere, imam hatipliler 'dur' diyecektir. Bu kargaşanın ve karmaşanın içinde biz hiçbir zaman olmayacağız. Biz Allah'ın kitabını okuyan, Hazreti Peygamberin sünnetini bilen ve bunları hayatının rehberi edinen bir nesil olarak, çağın en büyük sorumluluğunu kaldıracak güce sahip olduğumuza inanıyoruz. Bize bu güven hissini veren inancımızdır, imanımızdır. O yüzden hangi sıkıntı başımıza gelirse gelsin, sabretmeyi biliriz" dedi.

İHMED'de görev alan kişilere birer şükran plaketi takdim edildi. Daha sonra davetlilere ve mezunlara pilav ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İmam Hatipliler Pilav Gününde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement