İntihar Değil Cinayetmiş - Son Dakika
Güncel

İntihar Değil Cinayetmiş

İntihar Değil Cinayetmiş

İzmir'de 3 yıl önce iş arkadaşının yaraladıktan sonra intihar ettiği öne sürülen güvenlik görevlisinin aslında olayda yaralanan kişi tarafından öldürüldüğü yargılama sonucu belirlendi Cinayetin zanlısı 14 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

05.06.2014 13:36

Bornova ilçesinde aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşını bıçakla yaraladıktan sonra intihar ettiği iddia edilen güvenlik görevlisinin öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayetin zanlısı 14 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

Türk Telekom Evka-3 Santrali Arıza ve Bakım Merkezi'nde 3 yıl önce özel güvenlik firmasına bağlı çalışan Zikrullah Kaplan'ın (32), birlikte çalıştığı santral görevlisi Şinasi Top'u (49) bıçakla yaraladıktan sonra silahıyla intihar ettiği öne sürüldü.

Olaydan sonra ifadesi alınan Şinasi Top, bilgisayarın başında otururken Kaplan'ın elinde bıçağı salladığını fark ettiğini, bir anda bıçağın boynunu ve omuzunu kestiğini ve neye uğradığını şaşırarak can havliyle bıçağı elinden alarak bahçeye kaçtığını bu arada yaralı halde vatandaşlardan yardım isterken silah sesi duyduğunu anlattı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin raporuna dayanılarak bıçakla yaralandığını belirten Top, olayın zanlısı olduğu fark edilince tedavisinin ardından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Elinde barut izi

Sanık Top, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Yargılama sırasında esas hakkındaki mütalaasını veren cumhuriyet savcısı Göksel Er ise olayda yaralandığını iddia eden Top'un, Kaplan'a 400 liralık borcu bulunduğunu, aralarındaki husumetin bu nedenle oluştuğu yönünde görüş bildirdi.

Savcı Er, polis laboratuvarlarında yapılan kriminal incelemede, intihar ettiği iddia edilen Kaplan'ın parmak izinin olayda kullanılan bıçakta olmadığını, Şinasi Top'un elinde ise barut izine rastlandığını kaydetti.

Müşteki avukatı Ahmet Kılınç, sanığın öldürme eylemini gerçekleştirdikten sonra kendisini de yaraladığını savunarak, Şinasi Top'un "suç uydurma" cezası alması gerektiğini söyledi.

Mahkeme başkanı, sanığın "kasten adam öldürme" suçunu işlediğine hükmederek önce müebbet hapse mahkum etti. Suçun haksız tahrik altında işlediğini belirleyen mahkeme heyeti, 17 yıla indirdiği cezayı sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 14 yıl 2 aya düşürdü.

Sanığın kendisini yaralayarak "suç uydurduğu" iddiası ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle reddedildi.

"Tekrar suç duyurusunda bulunacağız"

Müşteki avukatı Ahmet Kılınç, cinayet zanlısının aldığı mahkumiyet kararının yetersiz olduğunu savundu.

Kararın düzeltilmesini isteyeceklerine işaret eden Kılınç, sanığın olayda bıçaklandığı gerekçesiyle "haksız tahrik indirimi"nden yararlandığını, bu duruma itiraz edeceklerini, ayrıca cinayetin yalnız işlenmediği kanaatinde olduklarını belirtti.

Bornova'da 6 Şubat 2011'de Türk Telekom Evka-3 Santrali Arıza ve Bakım Merkezi'nde nöbet tutan özel güvenlik görevlisi Zikrullah Kaplan'ın (32), birlikte çalıştığı santral görevlisi Şinasi Top'u (49) boynundan ve omuzundan bıçakla yaraladığı iddia edilmişti. Top, kanlar içinde kendini binadan dışarı attığı sırada bir el silah sesi duyulmuş ve Kaplan'ın silahıyla intihar ettiği ileri sürülmüştü. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İntihar Değil Cinayetmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement