İntikam Cinayeti Sanıklarına 18'er Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

İntikam Cinayeti Sanıklarına 18'er Yıl Hapis Cezası

İntikam Cinayeti Sanıklarına 18\'er Yıl Hapis Cezası

ADANA'da aralarındaki husumet sonucu pusu kurarak Halil Açıkgöz'ü (22) öldürmekten yargılanan Ramazan Kaskat (23) ve kuzeni Hakan Akbulut (22), 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23.11.2016 10:28

ADANA'da aralarındaki husumet sonucu pusu kurarak Halil Açıkgöz'ü (22) öldürmekten yargılanan Ramazan Kaskat (23) ve kuzeni Hakan Akbulut (22), 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Halil Açıkgöz ile Ramazan Kaskat arasında 2014'de alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga nedeniyle husumet başladı. İddiaya göre 17 Eylül 2015'te en büyüğü 35 en küçüğü ise 21 yaşında olan Ramazan, Ahmet, Erdal, Cengiz, Özcan, Serdar, Musa ve Bayram Kaskat kardeşler ile kuzenleri Hakan Akbulut ve arkadaşı Ümit Karaoğlan, husumeti görüşmek için bir araya geldi.

Halil Açıkgöz'ü öldürmeye karar veren şüpheliler, önce otomobil kiraladı. Ramazan, Erdal ve Bayram Kaskat, Hakan Akbulut'un kullandığı 01 BIV 39 plakalı otomobille 18 Eylül 2015'te Açıkgöz'ün çalıştığı şantiyeye geldi. Bu sırada öğle yemeği için motosikletiyle yola çıkan Halil Açıkgöz'e Ramazan Kaskat araç içerisinden av tüfeğiyle ateş açtı. Açıkgöz hayatını kaybetti, Ramazan ve Ahmet Kaskat ile Hakan Akbulut tutuklandı.

ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Ramazan, Erdal ve Bayram Kaskat ile Hakan Akbulut hakkında iştirak halinde tasarlayarak öldürme; Ahmet, Cengiz, Özcan, Serdar ve Musa Kaskat ile Ümit Karaoğlan hakkında ise azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına katılan katil zanlısı Ramazan Kaskat, öldürdüğünü itiraf ettiği Halil Açıkgöz ve arkadaşları tarafından sürekli tehdit edildiklerini ileri sürdü.

'AİLE OLARAK KARAR VERMEDİK'

Araçlarının kurşunlandığını da öne süren Kaskat, kendini şöyle savundu:

"Olay günü kuzenim Hakan Akbulut ile birlikte alış veriş merkezine gitmek için yola çıktık. Bu sırada husumetimiz olan şahısların adamları olan motosikletli 2 kişinin bizi takip ettiğini gördüm. Aracı kullanan kuzenimi ara sokaklara yönlendirerek bizi takip eden motosikletten kurtulduk. Daha sonra Halil Açıkgöz motosikletle arkamızda geldi. Bir şeyler söylüyordu. Ben de aracı kullanan kuzenime yavaşlamasını söyledim. Halil, elini beline atınca panikleyip av tüfeğiyle ateş ettim. Herhangi bir şekilde aile olarak bir araya gelip Halil'i öldürme konusunda konuşmadık."

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ YAPILDI

Diğer sanıklar ise husumetten dolayı sürekli tehdit edildiklerini savunup suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Ramazan Kaskat ile kuzeni Hakan Akbulut'a ömür boyu hapis cezası verdi. Cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine hükmeden mahkeme heyeti, hapis cezasını 18 yıla düşürürken, iyi hal indirimi uygulamadı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İntikam Cinayeti Sanıklarına 18'er Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement