Irak'ta "Gadir İ Hum Bayramı" Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta "Gadir İ Hum Bayramı" Kutlandı

Irak\'ta "Gadir İ Hum Bayramı" Kutlandı

Onbinlerce kişi, Hz. Ali'nin kabrine akın etti

24.10.2013 19:28

"Gadir-i Hum" Bayramı münasebetiyle onbinlerce kişi, Necef'teki İslam dininin 4'üncü halifesi Ali bin Ebu Talib'in kabrini ziyaret etmek için akın etti.

Necef Havalimanı Müdürü Murtaza el- Musevi, Gadir-i Hum Bayramı münasebetiyle bir hafta içinde Arap ve diğer milletlerden 50 bin ziyaretçinin Necef'e geldiğini ifade ederek, "Yoğun talep üzerine son birkaç gün içinde Arap ve Müslüman ülkeler ile Necef arasında günlük düzenlenen sefer sayısı 50'ye ulaştı" dedi.

Necef Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Haydar el-Hadidi ise Necef'e gelen ziyaretçiler için üst düzey güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığını belirterek, "Ziyaretçiler için uzun mesafe yürüyüşlerden sonra ortaya çıkacak sağlık sorunlarını gidermek amacıyla bölgede sahra hastaneleri kurduk" diye konuştu.

Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla gelen ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için 33 bin emniyet mensubunun görevlendirildiği öğrenildi.

AA muhabirine konuşan bölgenin önde gelen din adamlarından Şeyh Salah el-Tufeyli, "Peygamberimiz, bugün Hz. Ali'ye hilafeti verdi. Müslümanlar özellikle de Şiiler, bu bayramı, oruç tutarak, hilafeti Peygamberimizden sonra Hz. Ali'ye yazan Allah'a şükür ve dua ederek kutlarlar" dedi.

Ziyaretçilerinden Ummu Ali, "Bize göre kutsal olan bugünü Hz. Ali'nin kabrini ziyaret ederek kutluyoruz. Ayrıca akrabalarımızı, yakınlarımızı ziyaret ederek hediyeleşiyoruz" diye konuştu.

Gadir-i Hum Bayramı, Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutlanıyor. - Necef

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta 'Gadir İ Hum Bayramı' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement